Logo

Na zege op Nodo Ekeren, volgde zondag een nieuwe overwinning tegen Hoboken

Immo Mortsel mag zich de ploeg van de Stad Antwerpen noemen. Nadat het vorige week nog met 3-4 in Ekeren won van Nodo, wist het zondagmiddag thuis ook Sokah Hoboken van zich af te houden.

 

Mortsel rekende in de tweede derby op twee weken tijd op de Nigeriaan Segun Toriola, de Limburger Tim Janssens en de Litouwer Matas Skucas. De tegenstander daagde op met de Fransman Victorien Le Guen, Antwerpenaar Kilomo Vitta en de geboren Chinees Zhang Dong Ying.

Janssens en Toriola zetten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, waarna Zhang — een voormalige speler van Mortsel — kon tegenprikken tegen Skucas. Als Hoboken ook het dubbelspel wint én Le Guen een logische zege boekt tegen Janssens, heeft Sokah voldoende aan een gewonnen wedstrijd om deze derby winnend af te sluiten.

Het zijn echter Skucas (tegen Vitta) en Toriola (tegen Zhang) die de eindstand op 4-3 zetten voor de Mortselse thuisploeg. Immo staat momenteel op een tweede plaats in het klassement, met een punt voorsprong op Virton. De Luxemburgers moeten echter nog tegen leider Le Logis Auderghem spelen, maar moeten stunten om de Antwerpenaren nog van de tweede plaats te stoten.

 

4 - 3 Immo Mortsel - Sokah Hoboken
1 - 0 Tim JANSSENS - Kilomo VITTA 3 - 0
2 - 0 Segun TORIOLA - Victorien LE GUEN 3 - 1
2 - 1 Skucas MATAS - ZHANG Dong Ying 1 - 3
2 - 2 Thuisduo - Bezoekersduo 2 - 3
2 - 3 Tim JANSSENS - Victorien LE GUEN 1 - 3
3 - 3 Skucas MATAS - Kilomo VITTA 3 - 1
4 - 3 Segun TORIOLA - ZHANG Dong Ying 3 - 0