Logo

Diest wint rechtstreeks duel op bezoek bij Vedrinamur

PW Diest heeft zich donderdagavond geplaatst voor de play-offs. In een duel met rechtstreeks tegenstander Vedrinamur trokken de Brabanders aan het langste eind.

 

De ploeg uit Oranjestad zakte nochtans niet op zijn sterkst af naar Namen. De Fransman Wang Xin ontbrak. Niettemin stelde PW Diest drie A-spelers op met Marc Closset, Chen Song en Gareth Herbert. De thuisploeg speelde wel op volle sterkte met Frédéric Sonnet, Grégory Obert en Yohan Warnon.

Het was Diest dat het beste uit de startblokken schoot met een verrassende zege van de Engelsman Herbert (As17) op Obert (A10), terwijl Marc Closset daar een logisch vervolg aan breide tegen Yohan Warnon. Frédéric Sonnet prikte terug door Chen Song te verslaan, maar de Brabanders waren aan het dubbel reeds amper een puntje verwijderd van de play-offs dankzij een zege van Closset en Herbert tegen Obert en Sonnet.

Na de pauze konden de Diestenaren aan het feest, want ook Marc Closset wist — weliswaar via een belle — Obert te verslaan, waardoor de overwinning een feit was. In de resterende twee wedstrijden kon Sonnet de nederlaag van Vedrinamur nog milderen tot 2-5 met een zege op Herbert. Het Naamse team is nu definitief verwezen naar de play-downs en zal opnieuw moeten strijden voor het behoud.

 

2 - 5 Vedrinamur - PW Diest
0 - 1 Grégory OBERT - Gareth HERBERT 1 - 3
0 - 2 Yohan WARNON - Marc CLOSSET 1 - 3
1 - 2 Frédéric SONNET - CHEN Song 3 - 2
1 - 3 Sonnet/Obert - Closset/Herbert 1 - 3
1 - 4 Grégory OBERT - Marc CLOSSET 2 - 3
2 - 4 Frédéric SONNET - Gareth HERBERT 3 - 0
2 - 5 Yohan WARNON - CHEN Song 2 - 3