Logo

Immo Mortsel was te sterk in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

{ttkberlaar}

Florent Lamoque startte de wedstrijd tegen de stugge Zhang. Een bijzonder taai begin van het seizoen voor de thuisploeg, maar in de eerste set was daar weinig van te merken. Florent dicteerde het spel en kwam op voorsprong. Daarna kantelde de wedstrijd volledig, met een 1-3 als resultaat.

In de tweede wedstrijd probeerde Tom Van Schil het Ludovic Bierny lastig te maken. Maar al snel stond het 0-2. Tom speelde zichzelf nog terug in de wedstrijd na setwinst, maar in de vierde set was het over and out: 1-3.

Lauren Enghien ging in de derde wedstrijd zijn kans tegen Robin De Clerq. Maar na drie heel nipte sets lukte het net niet om winst te behalen. In de dubbel maakten de duo's Van Schil-Lamoque tegen Zhang-Bierny er aan geweldig spektakel van. Maar na een razend spannende kraker werd het 2-3 voor de bezoekers. We onthouden alvast dat het één van de strafste dubbels was die er in dit lokaal ooit gespeeld werden. De onoverbrugbare 0-4 tussenstand was nadien wel een feit.

Dan was het de beurt aan Lamoque om Bierny te bekampen. De wedstrijd ging gelijk op en bij momenten leverde dat bangelijke punten op. Bij 2-2 ging het publiek zich door het meeslepende matchverloop steeds meer met de zaken moeien. De talrijk opgekomen thuissupporters schreeuwden 'Flo' naar zijn beste niveau. De muren beefden, het applaus werd tot bloedens toe opgedreven. En ja hoor... de wedstrijd kantelde in Flo's voordeel. Het oververdiende eerreddende punt was binnen.

Lauren Enghien kreeg daarna Zhang voor de kiezen. Een moeilijke opdracht. Lauren leverde goed weerwerk, maar uiteindelijk werd het 1-3 voor de sterke Chinees.

De laatste wedstrijd tussen Van Schil en De Clerq was nog wel een speelbare kaart. Het publiek hoopte op nog een mooi toemaatje. Lang zag het er naar uit dat Tom zou kunnen winnen. Maar uiteindelijk kon niet voor een tweede keer gevierd worden. Het werd in de belle 7-11 voor de uitspeler. De eindstand lag zo vast op 1-6.

Dylan Berlaar - Immo Mortsel 1 - 6
Florent LAMOQUE - ZHANG Dong Ying 1 - 3
Tom VAN SCHIL - Ludovic BIERNY 1 - 3
Lauren ENGHIEN - Robin DE CLERCQ 0 - 3
Lamoque/Van Schil - Zhang/Bierny 2 - 3
Florent LAMOQUE - Ludovic BIERNY 3 - 2
Lauren ENGHIEN - ZHANG Dong Ying 1 - 3
Tom VAN SCHIL - Robin DE CLERCQ 2 - 3