Logo

Hayon EBS heeft haar openingswedstrijd tegen Vedrinamur ruim gewonnen dankzij een bijkomende versterking.

In de Naamse derby tussen Etoille Basse Sambre en Vedrinamur heeft de thuisploeg een klinkende 6-1 overwinning geboekt. Frédéric Sonnet, de nieuwkomer bij Vedrinamur, redde de eer van de bezoekers met een zege tegen Bratanov.

EBS had nog een verrassing in petto en stelde zowaar de jonge Taïwanees Chen Chien-An op, het huidige nummer 109 van de wereld. De 19-jarige Taïwanees maakt, zoals veel spelers dit seizoen, gebruik van de dubbele aansluitingsmogelijkheden in de Franse en Belgische competitie. Hij combineert enkele wedstrijden bij EBS met zijn Franse werkgever Issy Les Moulineaux, deze week nog de tegenstander van Damien Delobbe in de Pro B. Nu stonden beide spelers in hetzelfde team.

Thuisploeg Hayon EBS had de zege al beet na het dubbelspel en had op dat moment slechts twee sets verloren. Na de pauze kon Frédéric Sonnet, vorig jaar nog actief in de Franse Pro A, de eer redden voor Vedrinamur dankzij een zege in de belle tegen Martin Bratanov. Delobbe en Chen klaarden uiteindelijk de klus wat een onverwacht ruime zege voor de thuisploeg betekende.

Hayon EBS - Vedrinamur 6
- 1
Martin BRATANOV - Tibor HETTMAN 3 - 0
CHEN Chien-An - Frédéric SONNET 3 - 0
Damien DELOBBE - Grégory OBERT 3 - 1
Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 1
Martin BRATANOV - Frédéric SONNET 2 - 3
Damien DELOBBE - Tibor HETTMAN 3 - 0
CHEN Chien-An - Grégory OBERT 3 - 1