Logo

De Hasseltse dames hebben zich met een eindspurt verzekerd van het behoud in Superdivisie.

Deze week was STAG Hasselt nog met 3-7 de betere van rode lantaarn Villers-Sainte-Gertrude, dat de degradatie niet meer kan ontsnappen. Châtelet zit ook in slechte papieren met haar voorlaatste plaats. Ze hebben met nog een wedstrijd te gaan een puntje achterstand op Virton, dat in de onderlinge confrontaties weliswaar betere cijfers kan voorleggen. Virton zal wel minstens een barragewedstrijd moeten spelen tegen het derde team uit 1ste nationale, want de 10de plaats kunnen ze niet meer ontlopen: Herstal heeft twee punten voorsprong en was eveneens beter in de onderlinge confrontaties.

Bovenaan zet AFP Antwerpen haar nieuwe landstitel nog wat kracht bij door Immo Mortsel, de zekere tweede in de stand, met 7-3 te verslaan. Minerois is eindigt op de derde plaats, ondanks verlies bij Vedrinamur.

Dinez en Villette Charleroi strijden nog om de vierde plaats. De dames van Dinez zijn licht in het voordeel met een puntje voorsprong op de vice-kampioen van vorig jaar. Beide teams ontvangen respectievelijk nog Immo Mortsel en AFP Antwerpen waardoor het verschil hoogstwaarschijnlijk zal blijven.