Logo

Beide Waalse clubs hebben de promotie naar Superdivisie te pakken.

Alhoewel Caj-Mir Colfontaine en Vervia respectievelijk derde en tweede in hun reeks staan, zullen zij de overstap mogen maken naar de Superdivisie voor het seizoen 2011-2012. Boven hen staan immers ploegen die reeds aanwezig zijn in de hoogste Belgische reeks en het reglement stelt dat elke club maximaal een ploeg in Superdivisie kan hebben.

Het Luikse Vervia eindigt tweede in 1ste Nationale A na het tweede team van Sokah. Samen met Verviers mag ook jongeling Florent Lambiet (B0) kennis maken met Superdivisie. Florent Lambiet, op dit moment internationaal sterk bezig, was dit seizoen de beste speler van de ploeg met  een winstpercentage van 71%. Naast hem speelden nog Jonathan Junius (B0) en Alexandre Duclovel (B4). Vierde man was afwisselend broer Romain Lambiet (B4) en Luc Giergen (B2). Ook Laurence Junker, voornamelijk actief bij de dames in Superdivisie, mocht enkele keren invallen in het team. Doelstelling volgend jaar is het behoud, meldt Jonathan aan L'Avenir. Daarvoor rekent de ploeg op haar beste spelers uit de bestaande kern (Florent Lambiet, Jonathan Junius en Romain Lambiet), aangevuld met Gaetan Swartenbrouckx (B0; Astrid Herstal).

Caj-Mir Colfontaine uit Henegouwen veroverde in 1ste Nationale B een derde plaats na Vedrinamur en Mortsel. Ook zij kennen een jeugdig talent in hun rangen: Martin Allegro noteerde als B2 bijna 74% overwinningen in deze reeks. Met Michael Uttilla (B0) beschikt het team wel over een ervaren rot. De ploeg werd dit jaar verder aangevuld met Frederic Messina (B2) en Julien Genart (B2). Caj-Mir heeft heeft het volgende seizoen al grotendeels voorbereid, meldt L'Avenir. Het wist enerzijds Michael Uttilla, die zinnens was om naar Ath terug te keren, te overtuigen om toch in Superdivisie aan te treden. Verder heeft Julien Renard kunnen overtuigen. Deze 20-jarige speler uit Doornik speelt momenteel bij het Franse Bruille, het team van Ludovic Bierny, en zou gebruik maken van de mogelijkheid om een dubbele aansluiting te hebben in Frankrijk en België

De verhouding Waalse clubs / Vlaamse clubs komt volgend seizoen opnieuw op 6 tegen 4. Antwerpen (Hoboken, Mortsel en Berlaar) is echter de sterkst vertegenwoordigde provincie met 3 ploegen; Henegouwen (Charleroi en Caj-Mir) en Namen (Vedrinamur en EBS) hebben elk twee teams op het hoogste niveau. Vlaams-Brabant (Diest), Luik (Vervia) en Luxemburg (Virton) vervolledigen het plaatje voor het seizoen 2011-2012.