Logo

Hoboken speelde thuis tegen Virton om de tweede plaats van de reguliere competitie.

Ondanks sterk verweer van de thuisploeg bleven de bezoekers ongeslagen. Mehmedovic moest forfait geven voor de laatste wedstrijd.

Virton ontloopt als winnaar van deze confrontatie zeker La Villette Charleroi in de play-offs.

Vitta - Olteanu (0 - 3: -7, -8, -9)

In de eerste set kan de thuisspeler een opgelopen achterstand niet goedmaken.

De tweede set start beter voor Kilomo, maar halverwege de wedstrijd kijkt hij opnieuw tegen een achterstand aan die hij niet weggewerkt krijgt.

Olteanu loopt in de derde set zelfs meteen 0-3 uit, maar Vitta weet hem in het vizier te houden (4-4). Desalniettemin weet de Roemeen telkens op voorspong te blijven (6-4). Kilomo blijft vechten voor elk punt maar moet Olteanu uiteindelijk toch nipt de wedstrijd gunnen.

Devos - Merchez (1 - 3: -6, 7, -7, -5)

Devos laat zich niet intimideren door de sterke staat van dienst Merchez en gaat voluit voor eigen kansen. Tot 6-6 kan hij behoorlijk meegaan, maar daarna tovert Merchez enkele sterke opslagen uit zijn pols die Robin niet kan retourneren. Als Merchez dan ook nog eens aanvalt op Robins opslagen is hij er aan voor de moeite.

In de tweede set is het Devos die het hoge woord voert. Hij bestookt Merchez met een spervuur van aanvallen. Merchez speelt het merendeel in zijn eigen stijl terug, maar kan niet beletten dat Robin de set naar zich toehaalt.

Een zelfde spelbeeld in de derde set: twee aanvallend ingestelde spelers die elkaar weinig ruimte geven. Deze keer is het de bezoeker die de set naar zich toe trekt.

Als Robin in de 5de set tegen een 1-5 achterstand aankijkt, komt trainer Erik Nijs tussenbeide. Robin lijkt het tij te keren (4 - 6) maar komt uiteindelijk niet verder dan 5 punten.

Vissers - Mehmedovic (0 - 3: -9, -11, -7)

Beide spelers houden elkaar in de eerste set behoorlijk goed in evenwicht, al heeft bezoeker Mehmedovic toch vrij constant de overhand. Dat resulteert in 9-11 setwinst.

Een gelijkaardig beeld in de tweede set, maar Vissers weet nu als eerste een setbal af te dwingen bij 10-9 maar kan hem niet omzetten. De tweede setbal gaat over tafel. De eerste setbal voor Mehmedovic is wel goed: 11-13.

Vissers gaat op zijn elan door en komt 5-2 voor. Maar voor hij het weet slaat de frustatie toe. De set gaat uiteindelijk verloren met 7-11.

Vitta/Vissers - Mehmedovic/Olteanu (0 - 2: -6, -6)

Het thuisduo heeft het moeilijk het juiste ritme te vinden. De eerste set gaat daardoor eerder makkelijk naar de bezoekers met 6-11.

Ook in de tweede set kunnen Vitta en Vissers te weinig een vuist maken tegen Mehmedovic en Olteanu. Ook deze set gaat met 6-11 verloren.

De thuisploeg kan in de derde set een achterstand in extremis goedmaken, onder andere door een kantbal van Kilomo bij het zoveelste matchpunt van Virton. Uiteindelijk gaat de set toch naar de bezoekers bij 11-13.

Vitta - Merchez (1 - 3: -9, 9, -8, -9)

In een bijzonder gelijkopgaande eerste set kan geen van beide kopmannen een echte kloof slaan. Uiteindelijk wint Merchez de set met het kleinste verschil (9-11).

Vitta kijkt in de tweede set aan tegen een 1-5 achterstand, maar kan deze langzaamaan wegpeuzelen en komt bij 5-5 langszij. Beide spelers halen hun beste spel boven wat het nodige spectakel voor de bezoekers geeft. Bij 6-6 maakt Kilomo enkele fouten en ziet zijn tegenstander uitlopen tot 7-9. Twee opslagen later weet hij toch terug gelijk te komen. Een slechte opslag geeft Kilomo de kans een setpunt af te dwingen. Hij maakt het met enkele prachtig geplaatste aanvallen af.

De derde set lijkt opnieuw naar Merchez te gaan die constant een kloofje van 2 punten weet te behouden (5-7). Een bizar beeld als bij 5-8 beide spelers om beurt bij de opslag naast de bal slaan. In een spectakelrijk punt daarna weet Merchez 4 setballen af te dwingen. Vitta redt de eerste waarna Merchez zijn opslag voor een tweede keer deze set compleet mist (deze keer speelt hij de bal tegen de tafelrand). Als Vitta daarna een aanval over tafel plaatst, staat Merchez weer een set voor.

De prachtige balwisselingen volgen elkaar op. Er is weinig verschil tussen beide spelers. Kilomo is de eerste speler die een kloofje kan slaan (6-4). Toch is het Merchez die 2 wedstrijdballen verovert, na een timeout van Kilomo. Als Vitta de eerste redt, hoopt Merchez op de raadgevingen van zijn teamgenoten om de wedstrijd onmiddellijk uit te serveren. Vitta retourneert de bal via het net buiten.

Vissers - Olteanu (1 - 3: -7, -8, 7, -9)

Een bijzonder sterke Olteanu pareert quasi alle slagen van Vissers terug en heeft bovendien op bijzonder wijze geluk met de tafelrand. Hij wint zo de eerste set met 7-11.

Kevin weet in de tweede set als eerste een kloof te slaan (4-2) maar ziet Dragos toch terugkeren tot 5-5. Alhoewel Dragos verder uitloopt tot 5-7 weet Vissers stand te houden (7-7). Uiteindelijk is het Olteanu die de set met 8-11 naar zich toetrekt.

De derde set gaat tot 6-6 behoorlijk gelijk opgaand met Olteanu die een kloofje ziet verdwijnen. Bij 8-6 is het Kevin Vissers die voor setwinst gaat. Bij 10-7 heeft hij 3 setballen. Olteanu speelt de eerste over tafel.

Ook in de vierde set houden beide spelers elkaar in evenwicht met af en toe een kloofje voor Olteanu. Vissers' rughand slaat regelmatig moordend toe. Na 5-5 loopt Olteanu uit tot 5-9, maar Vissers weet toch opnieuw langszij te komen. Olteanu maakt op eigen opslag toch uit bij 9-11.

Robin Devos - Muhammed Mehmedovic (3 - 0: WO)

Muhammed Mehmedovic geeft met rugpijn forfait voor de laatste wedstrijd. Eindstand is dus 1-6.