Logo

In de laatste wedstrijd van de heenronde houdt Diest de volle buit binnen.

In een naar Diestse normen vrij leeg Peter Dorlandcentrum strijden Diest en Deinze hun laatste ontmoeting in de reguliere competitie. Voor beide teams staat er niks meer op het spel.

Diest is dankzij de nederlaag van Nodo op donderdag bij EBS al zeker van de play-offs. Het heeft dan ook geen financiële inspanning gedaan om haar Britse versterkingen te laten invliegen. Chen Song en Davy Vanvinckenroye worden deze keer bijgestaan door Julien Meurant (B2). De jonge speler van de topsportschool viert in deze ontmoeting zijn debuut in Superdivisie.

Deinze bereidt zich al voor op de play-downs. Zij spelen met hun vaste kern Tim Janssens en Robin De Clercq, aangevuld met Kristof Nuytinck.

Chen - De Clercq (3 - 0: 5, 2, 3)

De Clercq opent de score, maar laat zich nadien verleiden tot te agressief spel met fouten tot gevolg (1 - 3). De bezoeker weet daarna zijn spel beter te verzorgen en kan volgen tot 5-7, maar blijkt nadien niet opgewassen tegen de technisch ervaren Song die hem te regelmatig in de fout kan lokken (11-5).

Song domineert ook de volledige tweede en derde set en wint deze met respectievelijk 11-2 en 11-3.

Vanvinckenroye - Janssens (0 - 3: -10, -9, -6)

In de Limburgse broedersstrijd weet Davy onmiddellijk 6-0 uit te lopen. Janssens komt super gemotiveerd terug tot 6-3, maar mist dan een aanval (7-3). Niettemin blijft hij de kloof verkleinen (8-6), maar een nieuwe gemiste slag belet hem om onmiddellijk langszij te komen (9-7), maar bij 10-10 heeft Tim de schade volledig weggewerkt en haalt uiteindelijk de set binnen met 10-12.

Ook in de tweede set weet Janssens een eerste kloof van Vanvinckenroye (4-2) weg te werken. De bezoeker stoomt meteen door naar (5-7), een voorsprong die hij echter niet kan vasthouden (7-7 en 8-8). Op eigen opslag verzilvert Janssens dan toch 2 setballen. Vanvinckenroye mist zijn aanval op de tweede en ziet zo de set opnieuw nipt verloren gaan (9-11).

Het is de bezoeker die in de derde set als eerste weet uit te lopen (2-4). Bij 3-7 probeert Vanvinckenroye het tij te keren door een time-out te nemen. Het baat hem echter niet. Janssens loopt verder uit en brengt Deinze uiteindelijk langszij (6-11).

Meurant - Nuytinck (3 - 0: 7, 8, 4)

In zijn debuutwedstrijd in Superdivisie ontmoet Meurant (B2) een tegenstander van eigen sterkte: Kristof Nuytinck (jawel, broer van de voormalige sterspeler van de Oost-Vlamingen). Hij laat zijn tegenstander echter geen kans om in de wedstrijd te komen en wint de eerste set eerder makkelijk met 11-7.

De tweede set start gelijk opgaand, maar Nuytinck kan nooit aanspraak maken op setwinst. Het is dan ook thuisspeler Meurant die het laken, ondanks moedig weerwerk en enkele sublieme ballen, terecht naar zich toetrekt (11-8).

Meurant blijft de betere in deze ontmoeting en wint de derde set opnieuw vrij makkelijk met 11-4.

Chen/Vanvinckenroye - Janssens/Nuytinck (3 - 0: 4, 4, 7)

Het thuisduo lijkt het best op elkaar ingespeeld. De bezoekers zien de eerste set snel met 11-4 verloren gaan.

Nuytinck weet Vanvinckenroye enkele keren te verrassen met zijn opslag, maar de bezoekers kijken in een mum van tijd opnieuw aan tegen een grote achterstand die ze niet kunnen wegwerken (11-4).

Ondanks moedig weerwerk en enkele prachtige balwisselingen maken de bezoekers ook in de derde set geen aanspraak op setwinst. Vanvinckenroye en Song brengen Diest op 1 punt van de zege.

Na de pauze hebben we de wedstrijd verlaten voor een liveverslag vanuit Hoboken voor de topper tegen Virton. Toen was al duidelijk dat Robin De Clercq forfait moest geven voor zijn tweede enkelspel en de zege dus naar Diest ging.

Diest - Deinze (6 - 1)

• Chen Song - Robin De Clercq (3 - 0: 5, 2, 3)
  • Davy Vanvinckenroye - Tim Janssens (0 - 3: -10, -9, -6)
  • Julien Meurant - Kristof Nuytinck (3 - 0: 7, 8, 4)
  • Song/Vanvinckenroye - Janssens/Nuytinck (3 - 0: 4, 4, 7)
  • Chen Song - Tim Janssens (3 - 0: 7, 8, 8)
  • Julien Meurant - Robin De Clercq (3 - 0: WO)
  • Davy Vanvinckenroye - Kristof Nuytinck (3 - 1: 5, -8, 5, 7)