Logo

Auderghem verliest slechts vier sets tegen verzwakt Diest

PW Diest was duidelijk niet van plan om donderdagavond te stunten bij Le Logis Auderghem, de gedoodverfde favoriet in de Belgische Superdivisie.

 

De Brabanders stelden twee B0-spelers op (Davy Vanvinckenroye en Julien Meurant) naast kopman Marc Closset (A12). De Franse (Wang Xin), Engelse (Gareth Herbert) en Nederlandse (Chen Song) versterkingen bleven thuis. Auderghem zelf trad daarentegen voor het eerst op zijn sterkst aan met naast Saive en Vostes de Oekraïner Kou Lei, die nadien nog aan minstens drie wedstrijden moet deelnemen om speelgerechtigd te zijn in de play-offs.

Het resultaat was een loepzuivere 7-0 overwinning voor de Brusselaars, die in totaal slechts vier sets moesten prijsgeven. Marc Closset (foto) zorgde, mede in het dubbelspel, voor drie setzeges. Julien Meurant verraste na de pauze even Jean-Mi.

Voor Diest vormt dit ingecalculeerd verlies uiteraard geen probleem met het oog op plaatsing voor de play-offs. Le Logis Auderghem blijft na vijf wedstrijden ongeslagen. Het volgt het leidersduo Mortsel en Virton op een puntje, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

 

7 - 0 Logis Auderghem - PW Diest
1 - 0 Jean-Michel SAIVE - Davy VANVINCKENROYE 3 - 0
2 - 0 KOU Lei - Julien MEURANT 3 - 0
3 - 0 Yannick VOSTES - Marc CLOSSET 3 - 1
4 - 0 Saive/Kou - Closset / Vanvinckenroye 3 - 1
5 - 0 Jean-Michel SAIVE - Julien MEURANT 3 - 1
6 - 0 Yannick VOSTES - Davy VANVINCKENROYE 3 - 0
7 - 0 KOU Lei - Marc CLOSSET 3 - 1