Logo

AFP Antwerpen moet een week voor de topper tegen Mortsel haar stadsrivaal bovenaan het klassement lossen. Zonder Wang Wan Ying speelde het op bezoek bij Charleroi gelijk.

Wang werd vervangen door Birgit Loos (D0), die tevreden moest zijn met setwinst tegen Duinslaeger (B2). Margo Degraef kon niet stunten tegen de A-speelsters van Charleroi. Het was Daria Mityukova (foto) die haar team overeind hield met drie individuele zeges.

Immo Mortsel profiteerde maximaal met een 9-1 overwinning thuis tegen Vedrinamur en staat zo opnieuw alleen aan de leiding. Volgende zaterdag staan beide titelkandidaten tegenover elkaar in Borgerhout.

Ook de achtervolgende ploegen weten te winnen. Minerois versloeg rode lantaarn Schulen met 10-0 en Astrid Herstal won thuis met 8-2 van Verviers. Hasselt had het moeilijker tegen die andere staartploeg, Centre Manage. Emeline Baume speelde drie belles. Twee ervan wist ze te winnen. In het beslissende duel tegen Eline Loyen trok ze toch aan het kortste eind.

Onderaan het klassement hielden Dinez en Châtelet elkaar in evenwicht. Een goede zaak voor de tweede ploeg, die zo de negende plaats deelt met Vedrinamur.