Logo

Dit weekend staat de 13de speelweek op het programma in de nationale competitie. Hoogtepunt moest het duel tussen de dames van AFP Antwerpen en Immo Mortsel worden in de titelstrijd van de Superdivisie.

Moest, want de redactie van Tafeltennisactua heeft vandaag vernomen dat de titelverdediger uit Borgerhout forfait moet geven voor deze wedstrijd wegens een gebrek aan speelsters. Vorige week speelde AFP nog gelijk tegen Charleroi, ondanks de afwezigheid van Wang Wan Ying (foto). Dit weekend moet blijkbaar een tweede speelster afhaken waardoor Antwerpen noodgedwongen forfait moet geven voor het titelduel.

Mortsel krijgt hierdoor drie punten in de schoot geworpen en heeft – zonder te spelen – plots een voorsprong van vier punten op AFP Antwerpen en minstens vijf op eventuele andere achtervolgers. Niets lijkt Immo Mortsel dus nog in de weg te staan om de recente hegemonie van AFP Antwerpen te doorbreken. De strijd om de tweede plaats belooft nu wel spannender te worden, want zowel Minerois als Herstal kunnen Atlantic Fairplay tot op een punt naderen.

 

Antwerpen zit overigens in een overgangsjaar. Het nam afscheid van "tweede vrouw" Elena Chmiguelskaia en gaf Margo Degraef – leerlinge van de Leuvense topsportschool – de nodige kansen op het hoogste niveau. Daarnaast nam AFP ook deel aan het kampioenenbal bij de dames. In de Champions League kon het echter geen potten breken.

In de nationale competitie verloor het in de heenronde enkel het eerste duel van Mortsel, dat later zelf nog een misstap zette tegen outsider Minerois. Door de huidige spelersproblemen kijkt de club nu dus opnieuw tegen een behoorlijk zware achterstand aan om een nieuwe titel toe te voegen aan haar palmares.

Hopelijk kan AFP op 26 januari opnieuw beroep doen op al haar speelsters, als het tijdens de 14de speelweek op bezoek gaat bij Dinez.