Logo

Châtelet boekt eerste zege van het seizoen

Immo Mortsel boekte dit weekend een nieuwe overwinning in de Superdivisie bij de dames. Het loopt zo verder uit op haar titelconcurrenten.

 

Het Antwerpse team bleef met 4-6 de betere in en tegen Astrid Herstal, een van de ploegen uit het achtervolgende peloton van vijf teams. Natalia Klimanova (foto) bleef ongeslagen terwijl Iliana Dimitrova twee punten aan het totaal toevoegde. Ook het dubbel werd door Mortsel gewonnen. Anja Van Den Berghe kon geen punt scoren tegen Nathalie Marchetti, Gabriella Vinci en Lauranne Hackemack. Herstal staat nu op een gedeelde tweede plaats met zestien punten.

Minerois kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Dinez en volgt eveneens op vijf punten van leider Mortsel. Verviers, dat met 4-6 kon winnen bij staartploeg Vedrinamur, staat nu eveneens tweede. Hasselt en AFP Antwerpen hebben elk ook zestien punten, maar hun onderlinge wedstrijd werd door internationale verplichtingen van Eline Loyen, Lisa Lung en Margo Degraef uitgesteld. Antwerpen won vorig weekend wel haar inhaalwedstrijd.

Onderaan het klassement boekte Châtelet een belangrijke 8-2 thuisoverwinning tegen Schulen. Dankzij de eerste overwinning van het seizoen is het de rode lantaarn kwijt. Het deelt nu de voorlaatste plaats met datzelfde Schulen en Vedrinamur. Villette Charleroi blijft drie punten boven dit trio dankzij een ruime zege op Centre Manage, dat nu laatste staat met acht punten.