Logo

Het Antwerpse Nodo Ekeren heeft haar openingsverlies in de play-downs tegen Vervia goed verteert. In haar tweede wedstrijd ging het winnen bij Caj-Mir Colfontaine.

Speler van de avond bij de bezoekers was Eric Durand. Tot op heden acteerde hij eerder onopvallend met zijn resultaten: hij wist geen performances te boeken maar verloor ook niet van lager geklasseerde spelers. Daar bracht de Fransman vorige week verandering in. Tijdens een spektakelwedstrijd tegen thuiskopman Benjamin Rogiers trok Durand met 8-11 in de belle aan het langste eind.

Yannick Maes (tegen Frédéric Messina) en Gavin Evans (tegen Martin Allegro) diepten de score verder uit. Dat ging niet van een leien dakje, want met name Allegro maakte het de Brit knap lastig.

Het dubbelspel ging weer roemloos verloren voor de Antwerpenaren, dat Caj-Mir plotseling terug goed in de wedstrijd zag komen dankzij een – weliswaar logische – overwinning van Rogiers tegen Maes.

Durand mocht zich dus niet laten verrassen door Allegro, want anders werd het bijzonder heet onder voeten van Nodo. Met een zuivere 1-3 stelde Eric de overwinning echter veilig. Gavin – bevrijdt van alle druk – verpulverde in de laatste wedstrijd nog Messina.

 

2 - 5 Caj-Mir Colfontaine - Nodo Ekeren        
0 - 1 Benjamin ROGIERS - Eric DURAND   -    
0 - 2 Frédéric MESSINA - Yannick MAES   -    
0 - 3 Martin ALLEGRO - Gavin EVANS   -    
1 - 3 Thuisduo - Evans / Durand   -    
2 - 3 Benjamin ROGIERS - Yannick MAES   -    
2 - 4 Martin ALLEGRO - Eric DURAND   -    
2 - 5 Frédéric MESSINA - Gavin EVANS   -