Logo

Niet alleen AFP Antwerpen gaf forfait voor de dertiende speelweek. Ook Astrid Herstal kon niet aantreden en geeft Hasselt zo een mooi cadeau: een gedeelde derde plaats.

Titelverdediger AFP Antwerpen gooit de handdoek in de ring in de titelstrijd. Het kan voor een tijdje geen beroep doen op Wang Wan Ying, die voor herstel terug is naar haar geboorteland China. Ook Margo Degraef moet het van de dokter rustiger aandoen. De reden van het forfait van Astrid Herstal is momenteel niet gekend, maar het jonge Hasseltse team profiteert maximaal van de punten met een derde plaats.

Die derde plaats deelt het nu met Minerois, dat op bezoek bij Verviers niet verder kwam dan een gelijkspel. Cécile Ozer bleek niet te kloppen door de thuisspeelsters, terwijl teamgenoten Magali Charlier en Anne-Catherine Godefroid de maat konden nemen van Estelle Van Acker. Laurence Junker en Florence Van Acker wisten de B0-speelsters van Vervia wel te verslaan.

Onderaan het klassement doet Dinez een nieuwe gouden zaak. Het won met 3-7 bij Vedrinamur en laat de gevarenzone nu ruim achter zich. Châtelet kon niet verrassen tegen Villette Charleroi (3-7) en deelt de negende plaats nog steeds met de Naamse dames.

Centre Manage verlaat de laatste plaats na winst in het onderlinge degradatieduel tegen het Limburgse Schulen. Ook hier eindigde de stand op 3-7 voor de bezoeksters, die nu een kloofje van twee punten konden slaan en slechts een punt achterstand hebben op het duo Vedrinamur - Châtelet.