Logo

Volgens verschillende bronnen zouden twee bijkomende clubs in beroep zijn gegaan tegen de beslissing van de KBTTB in de GPS-zaak van La Villette. De ploeg uit Charleroi kwam wegens een foutieve ingave van de GPS te laat aan in Deinze. De Nationale sportreglementen stellen dat een ploeg in dat geval forfait geeft. In Superdivisie betekent één forfait bovendien algemeen forfait, uitsluiting uit de competitie en bijgevolg degradatie.

La Villette zelf pleitte verzachtende omstandigheden, iets wat door de federatie in eerste instantie werd aanvaard. Villette moest enkel de reglementaire boete van 1.250 euro betalen.

Eerder was al bekend dat Sokah Hoboken in beroep ging tegen deze beslissing. Zij begrijpen de verzachtende omstandigheden maar voelen zich benadeeld ten opzichte van Deinze, die onverwacht een voorsprong had verkregen voor het bereiken van de halve finales van het kampioenschap. Sokah pleit voor het herspelen van de wedstrijd. De Antwerpse ploeg heeft zich ondertussen sportief wel geplaatst voor de halve finales door Deinze twee maal te verslaan.

Nu zouden dus twee bijkomende ploegen in beroep gaan. Het zou gaan om Deinze zelf, dat door de beslissing naast de halve finale grijpt, en Diest, dat in de huidige situatie La Villette Charleroi ontmoet in haar halve finale.

De competitie kan uiteraard niet hervat worden voordat er een definitief uitsluitsel komt in deze zaak.

Enkele seizoenen geleden kreeg Donald Heuseux wel de maximale straf (boete + degradatie). Zij hadden zich tijdens de play-downs vergist van dag voor hun uitwedstrijd tegen Logis Auderghem.