Logo

Le Logis Auderghem staat op een zucht van de halve finales in de Superdivisie. Op bezoek bij het Brabantse Diest won het met zware 1-6 cijfers.

De Brusselaars lieten overigens niks aan het toeval over: ze zakten met hun sterkste formatie (Saive, Vostes en Kou Lei) af naar de Oranjestad. De thuisploeg stelde op papier ook een van haar sterkste formaties op met de Fransman Wang Xin, de Nederlander Chen Song en de Engelsman Gareth Herbert.

Het thuispubliek zat reeds bij de eerste wedstrijd op het puntje van haar stoel. Wang Xin wist immers een belle af te dwingen tegen Yannick Vostes. De nummer twee van België trok die echter alsnog naar zich toe. Daarna was Logis ruimer de baas: aan de pauze kon enkel het Brabantse dubbel nog een set binnenhalen en was Oudergem reeds zeker van de zege.

Na de pauze had Wang Xin weinig verhaal tegen Kou Lei, maar Chen Song zorgde voor de stunt van de avond door Yannick Vostes in vier sets opzij te zetten. Jean-Michel Saive maakte de 1-6 overwinning compleet door Gareth Herbert opzij te zetten.

 

Door deze zege heeft Le Logis de beste papieren om zich te plaatsen voor de halve finales. Diest zal daarentegen een inhaalmanoeuvre moeten uitvoeren op Sokah Hoboken, dat momenteel twee punten meer heeft dan de Brabanders.

 

1 - 6 PW Diest - Le Logis Oudergem        
0 - 1 WANG Xin - Yannick VOSTES 2 - 3  
0 - 2 Gareth HERBERT - KOU Lei 0 - 3  
0 - 3 CHEN Song - Jean-Michel SAIVE 0 - 3  
0 - 4 Thuisduo - Bezoekersduo 1 - 3  
0 - 5 WANG Xin - KOU Lei 0 - 3  
1 - 5 CHEN Song - Yannick VOSTES 3 - 1  
1 - 6 Gareth HERBERT - Jean-Michel SAIVE 0 - 3