Logo

Immo Mortsel heeft dit weekend een gouden zaak gedaan in de titelstrijd bij de dames. Het won van eerste achtervolger Minerois.

De Antwerpse dames wisten in het hol van de leeuw te winnen met 3-7 en diept zo de kloof met Minerois uit tot acht punten. Het heeft bovendien de bovenhand in het onderlinge duel. Met nog vier wedstrijden te gaan is dit dus onoverbrugbaar voor Minerois.

Het enige team dat Mortsel nog kan bedreigen is Astrid Hertal. Dat volgt op tien punten van de leiders, maar heeft wel nog een wedstrijd te goed en kan dus mathematisch nog roet in het eten gooien. Herstal zelf won dit weekend met 0-10 bij Centre Manage.

 

Onderaan het klassement weet Châtelet zich uit de nesten te werken door met 7-3 tegen een verzwakt AFP Antwerpen te winnen. Vedrinamur won weliswaar ook van rode lantaarn Schulen, maar blijft vier punten achter op Châtelet dat wel een wedstrijd meer achter de kiezen heeft.

 

Verviers won met 7-3 van Hasselt, dat dit weekend niet kon rekenen op Eline Loyen. La Villette Charleroi hield thuis Dinez van zich af met eveneens 7-3.