Logo

Vedrinamur heeft haar voorlaatste wedstrijd in de play-downs eveneens winnend afgesloten. Het is daarmee zeker van een verlengd verblijf op het hoogste niveau.

Het werd nochtans een spannende partij tegen concurrent Vervia. Frédéric Sonnet bracht de thuisploeg op voorsprong, maar Gaetan Swartenbrouckx maakte meteen gelijk tegen Yohan Warnon.

Grégory Obert en Philippe Saive zorgden nadien voor hét duel van de avond. Beide spelers wonnen twee sets, waarna een belle beslissend zou worden. Ook hier ging de verliezer slechts nipt onderuit door negen punten te scoren. Het was uiteindelijk Philippe Saive die de broodnodige elf punten sprokkelde en zo de bezoekers op voorsprong bracht. Ook het dubbel werd pas in de belle beslist, maar ditmaal in het voordeel van de thuisploeg die zo de stand gelijk kon trekken.

Na de pauze trokken Sonnet en Obert aan het langste eind voor Vedrinamur, die zo haar verblijf op het hoogste niveau kon verzekeren. Philippe Saive milderde de score nog tegen Warnon.

4 - 3 Vedrinamur - Vervia        
1 - 0 Frédéric SONNET - Jonathan JUNIUS 3 - 0  
1 - 1 Yohan WARNON - Gaetan SWARTENBROUCKX 1 - 3  
1 - 2 Grégory OBERT - Philippe SAIVE 2 - 3  
2 - 2 Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 2  
3 - 2 Frédéric SONNET - Gaetan SWARTENBROUCKX 3 - 1  
4 - 2 Grégory OBERT - Jonathan JUNIUS 3 - 0  
4 - 3 Yohan WARNON - Philippe SAIVE 0 - 3  

 

Vervia blijft zo vechten tegen het behoud. Het heeft haar lot daarbij slechts gedeeltelijk in eigen handen. Zelf moet het haar laatste wedstrijd tegen Caj-Mir winnen, maar het moet ook rekenen op twee misstappen van Nodo Ekeren. De Antwerpenaren - die in de onderlinge duels exact vijf punten meer hebben gescoord dan Verviers - hebben dus aan een zege tegen Caj-Mir of Vedrinamur voldoende om een verlengd verblijf af te dwingen.

De zege van Vedrinamur heeft ook gevolgen voor 1ste Nationale. In de B-reeks stond het Naamse team immers aan kop. Door het rechtstreekse behoud van de Namenaars staat Berlaar nu op een promotieplaats.