Logo

Etoile Basse Sambre heeft een zware thuisnederlaag geleden tegen Sud Telecom Virton in de A-poule van de play-offs in de Belgische Superdivisie.

Het team uit Auvelais trad aan zonder haar Taïwanese kopman Chen Chien-An, die in het Chinese Guangzhou voor zijn land aantreedt in de Wereldbeker. Het resultaat was een zware 1-6 nederlaag, waarbij Robin Saudemont (foto) zowaar de eer redde tegen Roko Tosic.

1 - 6 Etoile Basse Sambre - Sud Telecom Virton        
0 - 1 Stéphane OUAICHE - Roko TOSIC 1 - 3  
0 - 2 Martin BRATANOV - Muhamed MEHMEDOVIC 2 - 3  
0 - 3 Robin SAUDEMONT - Cédric MERCHEZ 0 - 3  
0 - 4 Thuisduo - Bezoekersduo 0 - 3  
0 - 5 Stéphane OUAICHE - Muhamed MEHMEDOVIC 2 - 3  
1 - 5 Robin SAUDEMONT - Roko TOSIC 3 - 0  
1 - 6 Martin BRATANOV - Cédric MERCHEZ 0 - 3  

 

Door deze overwinning van de Luxemburgers is de spanning voorlopig te snijden in deze poule. Maandag staat in Virton het laatste duel in deze poule op het programma, als Sud Telecom het opneemt tegen Immo Mortsel. Als de thuisploeg wint, eindigt het eerste en ontwijkt het Le Logis in de halve finales van het landskampioenschap. Immo Mortsel kan zich enkel plaatsen bij een minimale 2-5 winst op vreemde bodem.

EBS zelf is reeds zeker van deelname aan de play-offs. Zelfs indien alle ploegen gelijk eindigen heeft het steeds minstens het tweede beste wedstrijdquotiënt. Het eindklassement in deze poule is natuurlijk ook afhankelijk van de uitspraak van de Landelijke Tuchtcommissie tegen Matas Skucas en Immo Mortsel op 15 april, en de beslissing die de Nationale Competitiecommissie daaropvolgend neemt.