Logo

Het Antwerpse Nodo Ekeren heeft gisteravond het behoud verzekerd in de Belgische Superdivisie. Het won thuis met 4-3 van Caj-Mir Saint-Ghislain.

Nodo had voldoende aan een zege in het dubbele weekend. De eerste wedstrijd was meteen de goede, alhoewel de thuisploeg de avond wel in mineur begon. Eric Durand en Yannick Maes moesten in de eerste twee duels van de avond hun meerdere erkennen in Benjamin Rogiers en Martin Allegro.

Voor het Antwerpse team het sein om een inhaalrace te starten. Gavin Evans had geen problemen met Allessandro Allegro, waarna het dubbel Evans/Durand in vijf sets de stand gelijk trok. Fransman Durand bracht de thuisploeg voor het eerst op voorsprong met een zege op Martin Allegro in drie sets.

Benjamin Rogiers was vandaag onklopbaar en gaf in vier sets ook Gavin Evans het nakijken, waardoor clubicoon Yannick Maes tegen Allessandro de beslissing moest brengen. De Vlaamse Kampioen bij de B-spelers kwam geen enkel moment in de problemen en bezorgde zijn team een verlengd verblijf in de Belgische Superdivisie.

4 - 3 Nodo Ekeren - Caj-Mir Saint-Ghislain        
0 - 1 Eric DURAND - Benjamin ROGIERS 0 - 3 -13, -7, -8
0 - 2 Yannick MAES - Martin ALLEGRO 2 - 3 9, -8, 9, -6, -7
1 - 2 Gavin EVANS - Allessandro ALLEGRO 3 - 0 9, 2, 9
2 - 2 Evans / Durand - M. Allegro / Rogiers 3 - 2 -10, 4, -4, 6, 6
3 - 2 Eric DURAND - Martin ALLEGRO 3 - 0 8, 7, 9
3 - 3 Gavin EVANS - Benjamin ROGIERS 1 - 3 -6, -10, 4, -8
4 - 3 Yannick MAES - Allessandro ALLEGRO 3 - 0 3, 3, 2

 

Caj-Mir was reeds langer zeker van een terugkeer naar 1ste Nationale. Door de zege van Nodo zal ook Vervia dat lot ondergaan.