Logo

PW Diest heeft in de strijd om de vijfde plaats twee maal Immo Mortsel verslagen. De twee wedstrijden werden achtereenvolgend in het Peter Dorlandcentrum te Diest afgewerkt.

De twee wedstrijden namen op 1 juni amper twee uur in beslag. Diest won twee maal met 4-0 dankzij zeges van Davy Vanvinckenroye, Chen Song, Marc Closset en het dubbelspel.

Mortsel zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Het zakte in een enorm verzwakte positie af naar Diest, waarbij enkel Tim Janssens als vaste waarde aanwezig was maar niet kon winnen. Ook Sau Ayemojuba en Sam Bistiaux kwamen te kort om de eer van de Antwerpse club in de laatste duels van het seizoen te redden.

 

Het nut van beide duels staat momenteel wel in vraag. Het Nationaal Sportcomité (NSC) van de KBTTB besliste immers – na uitspraak van de Landelijke Transfercommissie en Landelijke Tuchtcommissie van de VTTL én na eigen onderzoek – dat de Matas Skucas zich, met medeweten van de Antwerpse club, frauduleus heeft aangesloten bij de VTTL en dus niet speelgerechtigd was in de Belgische competitie. Het verwees Immo Mortsel daardoor naar de laatste plaats in het klassement. Mortsel is uiteraard niet akkoord met deze beslissing en vecht deze nog aan. Hopelijk komt er eerstdaags duidelijkheid in deze zaak.

Wat de gevolgen van het eventuele zakken van Immo Mortsel uit de Superdivisie zijn, is ook nog niet duidelijk. Het sportreglement zegt immers dat de sportieve dalers weldegelijk moeten degraderen naar 1ste Nationale. De teams uit 1ste Nationale die volgens datzelfde reglement mogen stijgen zijn daar - om begrijpelijke sportieve redenen - niet happig op.