Logo

SudTelecom Virton heeft ook haar tweede wedstrijd in de play-offs van de Superdivisie met ruime cijfers gewonnen. EBS kon op bezoek bij de Luxemburgers ditmaal geen eerredder scoren.

Philippe Saive kon zijn zege van vorig weekend tegen Kazeem Nasiru niet herhalen op Virtonse grond en verloor in een belle van de Nigeriaan. Robin Saudemont speelde weer uitstekend en wist een vijfde set af te dwingen tegen lokale kopman Segun Toriola, maar ook deze Nigeriaan liet zich niet kennen. Toriola gaf in de openingswedstrijd de jongste van de broers Saive nog het nakijken in vier sets, waardoor meteen alle setzeges van het team uit Auvelais zijn weergegeven. Martin Bratanov gaf forfait voor de wedstrijd.

6 - 0 SudTelecom Virton - Hayon Etoile Basse Sambre        
1 - 0 Segun TORIOLA (As2) - Philippe SAIVE (A6) 3 - 1  
2 - 0 Cédric MERHCEZ (A7) - Robin SAUDEMONT (A25) 3 - 0  
3 - 0 Kazeem NASIRU (As10) - Martin BRATANOV (A23) 3 - 0 W.O.
4 - 0 Segun TORIOLA (As2) - Robin SAUDEMONT (A25) 3 - 2  
5 - 0 Kazeem NASIRU (As10) - Philippe SAIVE (A6) 3 - 2  
6 - 0 Cédric MERHCEZ (A7) - Martin BRATANOV (A23) 3 - 0 W.O.

 

In de stand blijft Virton resoluut aan de leiding met zeventien punten. Vier meer dan Sokah, dat volgende week pas haar tweede derby tegen Nodo afwerkt. Le Logis – dat in deze eerste ronde van de play-offs aan de kant blijft – kijkt tegen een achterstand van zes punten aan.

Deze week kwamen overigens alarmgeluiden uit Namen, wat mogelijk het forfait van Bratanov verklaart. EBS heeft het financieel immers steeds moeilijker. Door het afhaken van enkele kleinere sponsoren kijkt het tegen een zwaar verlies aan over de afgelopen twee seizoenen. Met het behoud van de Fransman Stéphane Ouaiche en het aantrekken van lokale held Philippe Saive wou het team uit Auvelais zich manifesteren aan de top, maar ondanks het plaatsen voor de play-offs bleef het niveau onder de verwachtingen. Ook het toeschouwersaantal kende geen reële groei, aldus penningmeester Sébastien Gilles in La Nouvelle Gazette.