Logo

Sokah heeft zijn tweede zege in de play-offs van de Superdivisie beet. Het won zijn terugwedstrijd van Nodo met 4-2, ook het resultaat dat in de heenmatch op het bord kwam.

Bij ed Hobokenaren was Thiago Monteiro aangekondigd om te spelen, maar de Braziliaan moest in laatste instantie geblesseerd afhaken. Vico Le Guen, hoewel gegriepeerd, verving Monteiro. De avond begon ook slecht voor de thuisploeg want Zhang had absoluut zijn dagje niet en ging troosteloos met 0-3 onderuit tegen een sterke Maes.

Die uitschuiver maakten Le Guen (3-2 tegen Evans) en Vitta (met een knappe 3-1-zege tegen Rogiers) nadien goed. Maar vervolgens was het weer aan Zhang om het duel spanning in te blazen. Hij verloor na vijf sets van Evans. Omdat Vitta daarna met 3-1 van Maes won, was de wedstrijd tussen de twee kopmannen beslissend. Le Guen liep uit tot 2-0, maar kraakte dan. In de beslissende set knokte hij zich echter alsnog naar de zege.

Sokah blijft na zijn dubbele winst tegen Nodo in het spoor van Virton, terwijl Logis in de play-offs nog niet aantrad. De club uit Hoboken is nu enkele weken vrij en begint in maart aan een dubbele confrontatie met Logis en Virton. Hoe moeilijk ook, de ambitie blijft om even goed te doen als vorig seizoen, toen Sokah vice-kampioen werd.

4 - 2 Sokah Hoboken - Nodo Ekeren        
0 - 1 ZHANG DONG Ying (A12) - Yannick MAES (A22) 0 - 3  
1 - 1 Victorien LE GUEN (As6) - Gavin EVANS (As14) 3 - 2  
2 - 1 Kilomo VITTA (A11) - Benjamin ROGIERS (A8) 3 - 1  
2 - 2 ZHANG DONG Ying (A12) - Gavin EVANS (As14) 2 - 3  
3 - 2 Kilomo VITTA (A11) - Yannick MAES (A22) 3 - 1  
4 - 2 Victorien LE GUEN (As6) - Benjamin ROGIERS (A8) 3 - 2