Logo

Het nieuwe seizoen in Superdivisie is vrijdag op gang geschoten met de wedstrijd Diest - Deinze. Tijd voor een voorbeschouwing...

Niemand twijfelt aan het feit dat La Villette Charleroi voor de 33ste keer landskampioen zal worden. Met de komst van Dimitrij Ovtcharov komen de Karolingers opnieuw sterker voor de dag.

De titel van vice-kampioen daarentegen beloofd veel spannender te worden: Immo Mortsel en Virton zijn de grootste kanshebbers met respectievelijk de versterking van Gavin Rumgay en Martin Bratanov.

De meeste andere ploegen zijn outsiders voor de hoogst haalbare 2de plaats, op voorwaarde dat ze zich kunnen plaatsen voor de playoffs. Enkel Vedrinamur en Herstal zijn quasi zeker een vogel voor de kat, alhoewel Vedrinamur verrassend beroep kan doen op ex-international Thierry Cabrera die mogelijk zijn herintrede doet in Superdivisie.

Door het uitvallen van Maxime Barthélémy en de schorsing van Grégory Obert zal EBS ook in de heenronde slechts weinig tegenwerk kunnen bieden aan de andere ploegen (Diest, Deinze, Ath en Hoboken). Voor deze Naamse ploeg zal vooral het beroep tegen de schorsing van Obert bepalen of ze de playoffs halen en/of de playdowns kunnen overleven...