Logo

Diest heeft de openingswedstrijd van het seizoen tegen Deinze met 5-2 gewonnen. Chen "Suki" Song ligt aan de basis voor deze zege met twee winstmatchen, maar de verrassing kwam van Vanvinckenroye, die Ludovic BIerny het nakijken gaf. Ook het dubbelspel, de verwachte sleutelmatch, ging naar de thuisploeg. Ook Dupuis wist een wedstrijd te winnen: hij versloeg Bierny voor de tweede maal.

Cédric Nuytinck kon voor Deinze in de tweede wedstrijd in een belle winnen van Olivier Dupuis. Tim Janssens won de voorlaatste wedstrijd van Davy Vanvinckenroye.

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen, staan net als vorig seizoen Diest en Deinze tegenover elkaar in het Peter Dorlandcentrum. De kaarten liggen echter anders. Waar Diest vorig jaar topfavoriet was voor de wedstrijd en deze makkelijk met 7-0 won, beloofde het nu een spannendere strijd te worden...

De eerste wedstrijd van de avond gaat tussen ouwe getrouwe Chen "Suki" Song, die aan zijn 15de seizoen begint in de Oranjestad, tegen nieuwkomer bij Deinze: Tim Janssens. Suki's slagen zijn te snel en precies om Tim Janssens een kans te gunnen. De eerste twee sets gaan naar de thuisploeg met 11-2 en 11-3. In de derde set wijzigt Janssens zijn tactiek door trager te spelen, maar Suki weet ook aanvallend de punten te maken. Bij een 2-4 neemt Janssens een time-out, weliswaar zonder succes. Hij verliest de set opnieuw met 11-3.

In de tweede wedstrijd neemt Olivier Dupuis het op tegen Cédric Nuytinck. De wedstrijd start gelijkopgaand tot 7-7, waarna Nuytinck op eigen opslag tot 9-7 kan uitlopen en bij 10-8 twee setballen afdwingt. Dupuis kan ze echter wegwerken dankzij wat geluk en een fout van de jonge Deinzenaar. De thuisspeler weet daarna zelf 3 setballen af te dwingen en wint de set uiteindelijk met 14-12. In de tweede set start Dupuis met opvallend veel ballen naar de rughand van Nuytinck. Waar Cédric aanvankelijk twee fouten maakte met zijn backhand, weet hij de volgende 4 punten echter prachtig af te werken (4-2). Deze voorsprong behoudt hij tot op 10-8, waarna hij opnieuw 2 setballen verloren ziet gaan. Dupuis heeft deze keer genoeg aan één en wint de tweede set met 12-10.
De derde set is opnieuw in evenwicht tot 7-7, vooral door een te hoge foutenlast van de bezoeker. Pas dan weet Cédric opnieuw voor te komen tot 9-7, 10-8 en deze keer 11-9. Het moraal van de bezoeker heeft dankzij deze setwinst een duidelijke boost gekregen: in een mum van tijd hij de vierde set met 2-11. Een gebeten Dupuis vecht zich in de belle echter onmiddellijk terug in de wedstrijd. De Waal ziet Cédric aanklampen tot 5-5, maar weet dan uit te lopen tot 8-5. Het signaal voor Deinze om een time-out te nemen in de hoop het tij te keren. Cédric houdt de achterstand beperkt tot 7-10, waarna Oli zijn opslag mist: 8-10. Cé pakt het volgende punt, waarop Diest een time-out vraagt. Zonder succes: Cé vernietigt de resterende setbal en de spelers staan terug gelijk. Een slechte return van de bezoeker bezorgt Olivier opnieuw een matchbal, echter gered door Cédric. Een netbal geeft de bezoeker dan een matchbal. Ditmaal de goede: na een mooie rally weet Cédric Nuytinck de match te winnen.

Davy Vanvinckenroye, nieuwkomer bij Diest, neemt het in de derde enkelpartij op tegen Ludovic Bierny, het tweede topsporttalent bij Deinze. Na een gelijke start tot 4-4 neemt Davy in de eerste set een 7-4 voorsprong door fouten van Ludovic. De fouten stapelen zich bij beide spelers op tot 10-6 in het voordeel van Diest. Een lichte opflakkering van het spel leidt uiteindelijk tot een 11-9 winst voor de thuisspeler.
Met krachtige slagen weet Davy zich in de tweede set onmiddellijk los te maken van Ludovic: 4-1. Na soms bijzonder mooi aanvallend spel, maar soms ook een te hoge foutenlast, wordt het 8-5. Ludovic vecht zich mentaal terug in de wedstrijd bij 8-6, maar Davy trekt de set toch naar zich toe met 11-7.
Dankzij een sterke opslagbeurt werkt Ludo weet Ludo zich voor de eerste keer op voorsprong te werken tegen Davy (4-2). Davy trekt de setstand recht bij 6-6, maar Ludo serveert opnieuw sterk naar 8-6. Davy komt terug tot 9-9, maar geeft de set met twee fouten op rij weg.
In de vierde set weet Davy uit te lopen tot 5-2, ondermeer na een uitschuiver van Ludovic. Tijd voor kapitein Tim Janssens om zijn speler even rust te gunnen met een timeout. Het resultaat? Een zeer knappe rally van beide spelers met een punt voor de bezoekers. Daarna gaat de foutenlast van Ludo opnieuw de hoogte in. De frustaties belemmeren Ludo echt terug in de wedstrijd te komen en Davy wint met 11-5.

Het dubbelspel begint in het voordeel van de thuisploeg, maar gaandeweg groeien de Deinzenaars in hun spel en winnen de eerste set met 11-8. In de tweede set weten de thuisspelers een grote voorsprong uit te bouwen (6-1), maar moeten de jongelui uit Deinze teruglaten tot 9-9. Met wat geluk houden Song en Vanvinckenroye de set alsnog thuis. Ook in de derde set weet Diest een grote voorsprong bijeen te vergaren (7-0). Deinze biedt nauwelijks nog weerstand en de set gaat met 11-1 naar de thuisploeg. In de vierde set nemen Nuytinck en Bierny opnieuw het iniatief en zijn zo constant enkele punten in het voordeel. Bij 5-3 lopen ze zelfs uit tot 8-3 en 9-4. Diest vecht vanaf dan terug tot 9-9 en weet zelfs een matchbal te versieren. Deinze redt hem echter, waarna ze zelf een setbal veroveren. Een kantje brengt Diest opnieuw langszij, maar Deinze behaalt opnieuw een setpunt. Opnieuw redt Diest. Ook de derde setbal voor Deinze levert hen geen winst op, waarna Diest haar tweede matchbal afdwingt. Diest neemt dan verrassend een timeout. Met succes: de dubbel wordt gewonnen.

Suki neemt het na de pauze op tegen Cédric Nuytinck. Alhoewel Nuytinck de indruk geeft van mee te kunnen met het spel van de Chinees, weet de thuisspeler de eerste set vrij makkelijk met 11-4 te winnen. Nuytinck begint de tweede set voorzichtig, maar toch aanvallend. Hij weet zo zelfs tot 4-2 uit te lopen. Suki maakt gelijk met enkele moeilijke services en loopt op de service van de scholier (met wat geluk) uit tot 7-4. De veer is bij Nuytinck gebroken en Suki haalt de set verder makkelijk binnen met 11-5. De derde set start veelbelovend: Nuytinck kan het spel van de Chinees volgen, wat enkele mooie rally's oplevert. De geboren Gentenaar weet echter geen regelmaat te steken in zijn spel, waardoor hij toch tegen een 3-6 achterstand aankijkt. Het tijdstip waarop Cédric een time-out neemt om alles op een rijtje te zetten. Hij kan nog een beetje terugkomen, maar moet zich uiteindelijk neerleggen bij de feiten op 6-11.

In de broedersstrijd tussen Davy en Tim (beide spelers kennen hun oorsprong in Hasselt), neemt Tim een vliegende start tot 5-0. Een voorsprong die hij niet meer uit handen geeft. Na enkele spectaculaire rally's wint Janssens het pleit met 11-8. Het omgekeerde beeld in de tweede set: daarin weet Vanvinckenroye een voorsprong van 4 punten uit te bouwen aan het begin van de set. Een gemotiveerde Janssens komt echter onmiddellijk terug tot 4-4, waarna het spel gelijk op gaat tot 9-9. Bezoeker Tim behalt de eerste setbal en haalt de set meteen ook binnen.
In de derde set weet Tim Janssens opnieuw als eerste uit te lopen op zijn tegenstander (4-2). Bij 6-2 neemt Davy een time-out. Dat levert de thuisspeler geen resultaat op: hij staat in een mum van tijd 2-9 achter. Davy kan nog verrassend terugvechten tot 9-9, maar het is Tim die de wedstrijd uitserveert.

De laatste wedstrijd van de dag, tussen Dupuis en Bierny, start goed voor de thuisspeler. Hij weet snel 4-0 uit te lopen. Bierny weet echter onmiddellijk gelijk te maken. Bij 7-5 weet Olivier opnieuw een kloof te slaan. Bij 10-6 heeft hij 3 setballen. Bierny mist zijn opslag, waardoor de set onmiddellijk gedaan is.
Ook in het begin van de tweede set heeft Bierny het moeilijk. Zijn foutenlast blijft te hoog om aanspraak te kunnen maken op de wedstrijd. Olivier Dupuis daarentegen haalt wel een sterk niveau en loopt zo 5-3 uit. Een sterk gemotiveerde Bierny weet echter terug te komen tot 5-5. Olivier laat dit niet aan zijn hart komen en loopt onmiddelijk opnieuw uit tot 10-6. De eerste setbal is opnieuw de goede.
De derde set start zoals de voorgaande: Bierny maakt de fouten en Dupuis loopt uit tot 4-0. Via 5-2 gaat het naar 8-2 en zelfs 9-2. Een verloren Bierny geeft een gemaakte 9-3 uit sportiviteit aan de tegenstander (de bal botste twee maal op zijn palet zonder dat de scheidsrechters het hadden gemerkt), komt nog terug tot 10-5, maar verliest uiteindelijk met 11-5.