Logo

Etoille Basse Sambre heeft een nieuwe zege geboekt tegen Le Logis. In eigen huis won het opnieuw met 4-2, mede dankzij een ongeslagen Tim Janssens.

Er was nochtans geen vuiltje aan de lucht voor de Brusselaars bij aanvang van de wedstrijd: Jean-Michel Saive en Yannick Vostes deden hun ranking eer aan en wonnen respectievelijk van Damien Delobbe en Matas Skucas. Dat Tim Janssens voor de pauze het eerste punt voor EBS kon binnenhalen tegen Jasper Merckx is ook geen verrassing te noemen.

In een bijzonder spannend vervolg werden echter drie belles afgewerkt die allemaal in Naamse handen bleven. Delobbe kon stunten tegen Vostes terwijl Matas Skucas ternauwernood Jasper Merckx achter zich kon houden. Tim Janssens (foto) daarentegen boekte hét meest verrassende punt van de avond door Saive – enkele dagen geleden nog actief in Budapest – te verslaan. 

4 - 2 Etoille Basse Sambre - Le Logis Oudergem
0-1Damien DELOBBE (A15)-Jean-Michel SAIVE (A1)1-3
0-2Matas SKUCAS (B0)-Yannick VOSTES (A4)0-3
1-2Tim JANSSENS (A21)-Jasper MERCKX (B0)3-0
2-2Damien DELOBBE (A15)-Yannick VOSTES (A4)3-2
3-2Tim JANSSENS (A21)-Jean-Michel SAIVE (A1)3-2
4-2Matas SKUCAS (B0)-Jasper MERCKX (B0)3-2

 

Etoille Basse Sambre doet uiteraard gouden zaken in de strijd om het behoud. Het heeft na twee wedstrijden zelfs de onverwachte play-downploeg Le Logis ingehaald. De Brusselaars moeten zich herpakken, maar hebben met EBS wel reeds de zwaarste tegenstander achter de kiezen.