Logo

Le Logis Oudergem sluit terug aan met winst. Het won afgelopen week met een overduidelijke 6-0 van La Villette Charleroi.

De Brusselaars konden zich als titelverdediger net niet plaatsen voor de play-offs van de Belgische Superdivisie en strijden daarom onverwacht tegen de degradatie. Na twee nipte nederlagen tegen E.B.S. knopen Jean-Michel Saive, Yannick Vostes en Jasper Merckx echter opnieuw aan met winst. La Villette Charleroi, de voormalige landskampioen en club van legende Saive, ging in eigen huis met zware 0-6 cijfers voor de bijl. Oleg Danchenko (tegen ex-ploeggenoot Saive) en Christian Blondeau (tegen talent Merckx) sneuvelden in respectievelijk het eerste en laatste duel wel pas in de belle. Amaury Delhez won zijn eerreddende set tegen Jasper. 

0 - 6 La Villette Charleroi - Le Logis Oudergem
0-1Oleg DANCHENKO (B0)-Jean-Michel SAIVE (A1)2-3
0-2Christian BLONDEAU (B0)-Yannick VOSTES (A4)0-3
0-3Amaury DELHEZ (B0)-Jasper MERCKX (B0)1-3
0-4Oleg DANCHENKO (B0)-Yannick VOSTES (A4)0-3
0-5Amaury DELHEZ (B0)-Jean-Michel SAIVE (A1)0-3
0-6Christian BLONDEAU (B0)-Jasper MERCKX (B0)2-3

 

Le Logis zet zich met deze overwinning aan kop van het voorlopig klassement en hoeft zich steeds minder zorgen te maken over een potentiële degradatie. Tiège volgt op een punt, terwijl EBS met een wedstrijd minder gespeeld voorlopig drie punten achterstand heeft. Charleroi beschikt samen met Don Bosco momenteel over de slechtste papieren met respectievelijk tien en negen punten na twee wedstrijden. Beiden hebben Tiège, dat tot nu toe drie maal gelijkspeelde, nog in het vizier.