Logo

Le Logis liet er afgelopen donderdag geen gras over groeien. Het won met zware 6-0 cijfers van Tiège tijdens de play-downs van de Belgische Superdivisie.

Zelfs zonder Jean-Michel Saive gaven de Brusselaars amper drie sets af aan de bezoekers. Invaller Anthony Maeck kon na de pauze pas in de belle afstand nemen van Jordane Lejeune, die aantrad in plaats van Gaetan Swartenbrouckx. Jonathan Junius wist een set af te snoepen van Yannick Vostes. Talent Jasper Merckx verloor geen enkele set tegen Swartenbrouckx en Lemaitre.

6 - 0 Le Logis Oudergem - CTT Tiège
1-0Anthony MAECK (B0)-Jonathan JUNIUS (B0)3-0
2-0Jasper MERCKX (B0)-Gaetan SWARTENBROUCKX (A22)3-0
3-0Yannick VOSTES (A4)-Pierre-Yves LEMAITRE (B0)3-0
4-0Anthony MAECK (B0)-Jordane LEJEUNE (B2)3-2
5-0Yannick VOSTES (A4)-Jonathan JUNIUS (B0)3-1
6-0Jasper MERCKX (B0)-Pierre-Yves LEMAITRE (B0)3-0

 

Le Logis blijft uiteraard autoritair leider in het klassement. Tiège staat momenteel op een veilige derde plaats achter EBS, maar heeft wel meer wedstrijden gespeeld dan Don Bosco en La Villette. De promovendi van het afgelopen seizoen zullen er ongetwijfeld nog alles aan doen om het behoud te verzekeren.

De zege – en de rust van Jean-Michel Saive – geven echter ook aan dat de Brusselaars helemaal klaar zijn voor de bekerontmoeting met Nodo Ekeren van zondag 5 april. Na de onverwachte uitschakeling in de strijd om de landstitel, wil Le Logis haar seizoen immers opfleuren met een nieuwe Beker van België.