Logo

Sud Telecom Virton blijft een gesel voor de Antwerpse titelkandidaten. Het wist in eigen huis een nieuw gelijkspel af te dwingen tegen Sokah.

In een bijzonder spannende wedstrijden kwamen de Luxemburgers steevast op voorsprong met zeges van de Nigerianen Nasiru en Toriola (foto), maar het Antwerpse team kwam telkens langszij met een ongeslagen Stéphane Ouaiche en de slotzege van Vitta. Merchez en Zhang moesten tevreden zijn met setzeges. Het verschil tussen beide teams was miniem, getuige de drie gespeelde belles. Enkel Ouaiche was een maatje te groot voor zijn tegenstanders en verloor slechts een set.

3 - 3 Sud Telecom Virton - Sokah Hoboken
1-0Kazeem NASIRU (As8)-ZHANG DONG Ying (A11)3-1
1-1Cédric MERCHEZ (A8)-Stéphane OUAICHE (As2)0-3
2-1Segun TORIOLA (As2)-Kilomo VITTA (A12)3-2
2-2Kazeem NASIRU (As8)-Stéphane OUAICHE (As2)1-3
3-2Segun TORIOLA (As2)-ZHANG DONG Ying (A11)3-2
3-3Cédric MERHCEZ (A8)-Kilomo VITTA (A12)2-3

 

Met het nieuwe gelijkspel bevestigt Virton haar status van Belgische topploeg en staat het in een versnipperde tussenstand terecht aan de leiding. Voor de Luxemburgers zit de competitie er echter reeds op, waardoor zowel Nodo als Sokah hen hoogstwaarschijnlijk nog zullen passeren met een niettemin mooie derde plaats voor het enorm homogene team.

Sokah Hoboken verliest dus een puntje in de titelstrijd met stadsrivaal Nodo, maar behoudt wel de beste papieren om Saive (met Le Logis) op te volgen.