Logo

Nodo Ekeren heeft vorige week de bevestiging gekregen van haar landstitel. De Nationale Raad van Bestuur van de KBTTB heeft haar eindconclusie aan de club bezorgd.

Ter herinnering: de wedstrijden tussen de Antwerpse clubs Nodo en Sokah werden in opdracht van de Nationale Sportieve Commissie (NSC) beiden onder voorbehoud gespeeld. Nodo had immers (onder voorwaardelijke wijs) bij de NSC aangegeven niet te willen spelen omwille van "onregelmatigheden" die een smet zou kunnen werpen op gepubliceerde kalender van de Belgische Superdivisie bij de heren. Later bevestigde de Ekerse club dat ze de wedstrijden alsnog gingen spelen. Nodo sprokkelde vijf punten op zes uit deze onderlinge confrontaties, maar Sokah had reeds "schikkingen" getroffen naar aanleiding van het vermeende forfait en kon bijgevolg niet meer rekenen op haar sterkste opstelling. Het diende uiteindelijk twee klachten in.

De soap sleepte uiteindelijk behoorlijk lang aan, maar op 19 september velde de Nationale Raad van Bestuur dus haar verdict: de uitslagen blijven behouden, waardoor Nodo nu (zo goed als zeker?) landskampioen is.