Logo

Ondanks dat Vedrinamur het afgelopen weekend aantrad in de ETTU Cup, speelden haar beide teams ook op het hoogste nationale niveau gewoon hun wedstrijden. De A-ploeg blijft, net als Minerois, voorlopig ongeslagen na vier wedstrijden.

Toegegeven, de winst van het A-team kwam onder geen enkel beding in het gedrang, want het trad in eigen huis aan tegen het B-team. Aangevuld met twee D-speelsters bleven – ondanks de afwezigheid van vier speelsters – nog steeds vier dames met minstens een B4-klassement over om de wedstrijd te beslechten op de voorziene datum. Het werd een logische 8-2 overwinning voor het A-team.

Minerois kwam op bezoek bij hekkensluiter Titi Oupeye nooit in de problemen, met een 1-9 overwinning als gevolg. Nieuwkomer PW Diest gaf op bezoek bij Châtelet zelfs amper drie sets weg. Titelverdediger AFP Antwerpen kwam door de ETTU Cup dit weekend niet in actie en deelt voorlopig de derde plaats met de Brabanders die op drie punten volgen van de leiders Vedrinamur A en Minerois. Beide teams hebben wel nog een inhaalwedstrijd te goed.

In de middenmoot nam vice-kampioen Astrid Herstal afgelopen zaterdag met 7-3 afstand van vaste waarde Dinez. La Villette Charleroi is dan weer aan een remonte begonnen dankzij een 9-1 overwinning op Etoille Basse Sambre.