Logo

Leider PW Diest is zijn maximum kwijt. In eigen huis werd het een logisch gelijkspel tegen regerend landskampioen Nodo Ekeren.

Sleutel in de eerste wedstrijd is de derde set. Ondanks dat Tosic deze domineert – en zelfs het geluk mee heeft – moet hij bij 9-8 een time-out vragen om zijn voorsprong te behouden. Dat lukt uiteindelijk net niet, want hij kan zijn twee setballen niet afwerken, waarna ook Katkov twee maal naast het net vist. Bij zijn derde neemt de Oekraïner van Nodo met succes wel een time-out. Het einde voor Tosic, die in de vierde set opnieuw een voorsprong niet kan vasthouden.

De standvastige Welshman Ryan Jenkins is, ondanks dominante momenten van de iets hoger gerangschikte Michel Martinez, nipt in drie sets de baas over de Fransman en kan Diest langszij brengen. Yannick Maes zorgt daarna echter voor dé verrassing van de avond: hij laat Ivan Juzbasic werkelijk kansloos. Vooral zijn services en returns bezorgen hem de overwinning, zeker als hij dat combineert met een bijzondere hoge mate van vastheid in zijn spel en het nodige zelfvertrouwen tijdens de rally's die toch ontstaan.

Na de pauze verloopt alles opnieuw normaal. Tosic zet Martinez opzij, terwijl Katkov van naamgenoot Juzbasic (die weliswaar een heropleving kende) won. Ryan Jenkins zette uiteindelijk de 3-3 eindscore op het bord met een behoorlijk makkelijke overwinning op Maes door diens spel goed te counteren.

3 - 3 P.W. Diest - Nodo Ekeren
0-1Roko TOSIC (As3)-Ivan KATKOV (As2)1-3-8, 7, -13, -7
1-1Ryan JENKINS (As6)-Michel MARTINEZ (As5)3-08, 10, 8
1-2Ivan JUZBASIC (As5)-Yannick MAES (A21)0-3-8, -9, -3
2-2Roko TOSIC (As3)-Michel MARTINEZ (As5)3-06, 9, 11
2-3Ivan JUZBASIC (As5)-Ivan KATKOV (As2)1-3-9, 7, -7, -7
3-3Ryan JENKINS (As6)-Yannick MAES (A21)3-09, 2, 10