Logo

Donderdagavond kreeg regerend landskampioen Nodo Ekeren het bezoek van Le Logis Oudergem. De Brusselse favoriet zakte op volle oorlogssterkte af, maar wist slechts een nipte overwinning te boeken.

Tafeltennisicoon Jean-Michel Saive (foto) kwam immers niet tot een overwinning in Ekeren-Donk. Hij moest - ondanks de vocale steun van de meegereisde Logis Boys - zijn meerdere erkennen in zowel Michel Martinez als Ivan Katkov.

De Oekraïner Katkov startte eerder bijzonder goed tegen Yannick Vostes, maar die wist tot drie maal toe een eindsprint in te zetten en zijn harde back-handslagen leidden uiteindelijk tot een 0-1 voorsprong voor het Brusselse team. Yannick Maes wist voor de pauze drie sets mee te gaan met Florent Lambiet, maar kon daar slechts een setoverwinning uit puren. In de vierde set gaf Lambiet nauwelijks nog iets prijs, waardoor Le Logis een nieuwe voorsprong nam.

Bij een 2-2 tussenstand kwam het Kempisch talent Maes - eigenlijk de speler waarrond Nodo een internationaal team heeft gebouwd om op het hoogste niveau mee te draaien - niet aan kansen tegen naamgenoot Vostes. Als Lambiet in vier sets Fransman Martinez verschalkt, is de strijd gestreden en neemt Logis de volle buit mee naar Brussel.

2 - 4 Nodo Ekeren - Logis Oudergem
0-1Ivan KATKOV (As2)-Yannick VOSTES (A6)1-39, -10, -6, -9
1-1Michel MARTINEZ (As5)-Jean-Michel SAIVE (A1)3-1-8, 6, 9, 8
1-2Yannick MAES (A21)-Florent LAMBIET (A4)1-3-9, -14, 9, -5
2-2Ivan KATKOV (As2)-Jean-Michel SAIVE (A1)3-1-5, 9, 7, 5
2-3Yannick MAES (A21)-Yannick VOSTES (A6)0-3-6, -5, -2
2-4Michel MARTINEZ (As5)-Florent LAMBIET (A4)1-35, -9, -8, -8

 

In de stand komt Le Logis, tot lichte ontgoocheling van Virton dat 's avonds nog polste in Ekeren, mee aan de leiding met twee punten voorsprong op het achtervolgend trio Sokah, Diest en Vedrinamur. Nodo Ekeren puurde uit een zware reeks ontmoetingen slechts acht punten, maar krijgt vanaf nu de degradatiekandidaten voorgeschoteld en zal zich ongetwijfeld terug omhoog werken.