Logo

Het eerste damesteam van Vedrinamur moet de rol bovenaan lichtjes lossen. In de onderlinge wedstrijd tegen concurrent Astrid Herstal bleef het steken op een gelijkspel.

Waar Vedrinamur een vrij homogene prestatie leverde met overwinningen van Natacha Koszulap (foto), Morgane Guidon, Stéphanie Preud'homme (2x) en het dubbelspel, moest Herstal het vooral hebben van haar A-speelster Gabriella Vinci (ongeslagen) en Alayna Chan (2). Door de zeges van AFP Antwerpen (10-0 tegen EBS) en Minerois (7-3 tegen Dinez) moet het jonge Naamse team dus een extra kloofje laten met de top. Het behoudt wel twee punten voorsprong op vice-kampioen Herstal.

PW Diest rukt in het klassement naar voren. Het team blijft ongeslagen met een zege tegen Nodo én winst in haar inhaalwedstrijd tegen vice-kampioen Herstal.

Onderaan het klassement doet het B-team van Vedrinamur gouden zaken met winst tegen rode lantaarn Titi Oupeye. Het verlaat momenteel de degradatiezone, want naast EBS moest ook Châtelet een nieuwe nederlaag incasseren thuis tegen Villette Charleroi.