Logo

De voormalige meervoudige lands- en Europees kampioen La Villette Charleroi wacht dit seizoen nog steeds op een eerste zege. Afgelopen week moest het thuis een gelijkspel toestaan tegen promovendus Castellinoise.

De bezoekers zakten met een versterkte opstelling af naar Charleroi: Castellinoise rekende immers op de Bosniër Admir Duranspahic om de tandem Tim Janssens en Kevin Vissers te versterken. Dat bleek echter niet voldoende voor winst, want na vijf wedstrijden stonden de Carolo's dankzij een homogene prestatie van het vaste trio Delhez, Blondeau en Danchenko 3-2 voor. Helaas kon Delhez zijn kansen op een stuntwinst tegen Duranspahic echter niet verdedigen. Op het wedstrijdblad staat namelijk een forfait, waardoor beide teams de punten delen.

3 - 3 La Villette Charleroi - Palette Castellinoise
0-1Christian BLONDEAU (B0)-Tim JANSSENS (A17)1-3
1-1Amaury DELHEZ (B0)-Kevin VISSERS (B0)3-0
1-2Oleg DANCHENKO (A22)-Admir DURANSPAHIC (As4)0-3
2-2Christian BLONDEAU (B0)-Kevin VISSERS (B0)3-2
3-2Oleg DANCHENKO (A22)-Tim JANSSENS (A17)3-0
3-3Amaury DELHEZ (B0)-Admir DURANSPAHIC (As4)0-3FF

 

Met twee gelijke spelen wijzigt de stand niet in de bodem van het klassement van de Belgische Superdivisie. La Villette raakt niet verlost van de rode lantaarn, maar ziet haar tegenstanders ook niet verder uitlopen. Castellinoise heeft van de vier staartploegen voorlopig de beste resultaten en een voorsprong van drie punten op de degradatieplaats van EBS.