Logo

TTC Sokah Hoboken zette de titelstrijd in Superdivisie op stelten. Terwijl Logis Auderghem op weg leek naar de landstitel en een uitschuiver vorige week tegen Diest weinig meer dan een 'accident de parcours' leek, moet de Brusselse club na een zware nederlaag tegen Sokah vrezen voor de landstitel. Sokah haalde op bezoek in Auderghem immers hard uit en won er met 1-5.

Eerst versloeg Gommers Saive met 2-3, hoewel de Belgische recordkampioen eerder tot 2-0 was uitgelopen. Nadien won de Fransman Petiot van Lambiet en presteerde Vitta het om met 2-3 te winnen van Vostes, ook na tegen een 2-0-achterstand te hebben aangekeken.

Petiot deed de spionkop van Logis Auderghem vervolgens helemaal zwijgen door Saive met 3-0 onderuit te halen en Gommers maakte de Hobokense stunt compleet door Vostes te vloeren (3-0). De voor Lambiet ingevallen Bierny redde ten slotte de Brusselse eer. Hij haalde het met 3-1 van Vitta. 

1 - 5 Logis Oudergem - Sokah
0-1Jean-Michel SAIVE (A1)-Rajko GOMMERS (As11)2-3
0-2Florent LAMBIET (A4)-Jérémy PETIOT (As2)2-3
0-3Yannick VOSTES (A6)-Kilomo VITTA (A12)2-3
0-4Jean-Michel SAIVE (A1)-Jérémy PETIOT (As2)0-3
0-5Yannick VOSTES (A6)-Rajko GOMMERS (As11)0-3
1-5Ludovic BIERNY (A10)-Kilomo VITTA (A12)3-1

 

Door de nederlaag van Logis moet de club van Jean-Michel Saive zondag winnen in Virton om de landstitel te kunnen vieren. Zo niet, is Virton de nieuwe Belgische kampioen. Sokah kan alsnog derde eindigen, als het volgende week zaterdag in Diest wint.