Logo

Le Logis Oudergem werd lang als titelkandidaat naar voren geschoven, maar door de recente onverwachte nederlagen tegen Diest en Sokah had Virton plots een mentaal streepje voor. Daar maakten Saive en co echter korte metten mee op bezoek in Luxemburg.

Korte metten is misschien een groot woord, maar de Brusselaars wisten wel een beslissende 0-4 op te bouwen. Het had daarvoor wel drie belles nodig. Als eerste ging Yannick Vostes voorbij Kazeem Nasiru, waarna Florent Lambiet een knappe prestatie neerzette door de Nigeriaan Segun Tortola eveneens in vijf sets opzij te zetten. Saive zette voor de pauze de hoofdstedelingen op een comfortabele, maar voorlopig ontoereikende 0-3 voorsprong dankzij een zege in drie sets op de Chinees Chen Jia.

Na de pauze speelde Florent Lambiet opnieuw een belle, ditmaal tegen Nasiru. Ook hier bleef de belofte aan de winnende kant van de tafel waardoor Le Logis de titel alsnog te pakken heeft.

0 - 4 Sud Telecom Virton - Logis Oudergem
0-1Kazeem NASIRU (As9)-Yannick VOSTES (A6)2-36, 11, -5, -8, -8
0-2Segun TORIOLA (As2)-Florent LAMBIET (A4)2-35, -8, -4, 5, -6
0-3CHEN Jia (As7)-Jean-Michel SAIVE (A1)0-3-11, -10, -8
0-4Kazeem NASIRU (As9)-Florent LAMBIET (A4)2-3-3, 9, -6, 9, -9
---
---

 

Met deze zege in het rechtstreekse duel tussen de resterende titelkandidaten, heeft Logis Oudergem op de laatste speeldag 1 punt extra veroverd dan Virton.