Logo

Titelverdediger AFP Antwerpen heeft een eerste concurrent verslagen. Minerois is vanaf nu op achtervolgen aangewezen.

Minerois speelt al enkele jaren in de subtop, maar richt zich vooral op de bekercompetitie. Dat bewijst ook de afwezigheid van kopvrouw Cécile Ozer in deze topper. Zij werd vervangen door een D6-speelster. Dat gaf AFP, dat met Klimanova, Chmiguelskaia en Gertenbach wel op volle sterkte aan tafel verscheen, een nog groter voordeel. Die werd gebruikt om een 2-8 overwinning op vreemde bodem te boeken. Magali Charlier was de Nederlandse Angelique Gertenbach te slim af, terwijl ook het dubbel een prooi voor Minerois was.

Na drie speeldagen is enkel PW Diest, dat ook haar zinnen op de titel heeft gezet, nog op gelijke hoogte met AFP. De Brabanders gingen voorbij Vedrinamur A, een ander team uit de subtop dat nu ook ruim op achterstand werd gezet.

Bij de nieuwkomers deed Malonne gouden zaken met een ruime thuiszege tegen Logis Oudergem. Het puurde tot nu toe zeven punten uit drie wedstrijden. Een zeer goed begin voor een promovendus, maar het kreeg tot nu toe wel de twee medestijgers voor de kiezen.

Nodo won nog logisch van Virton, de derde nieuwkomer op het hoogste niveau. Dinez gaf Vedrinamur B het nakijken. Astrid Herstal tenslotte nam de maat van thuisploeg Villette Charleroi.