Logo

Verjongd Antwerpen leidt eerste nederlaag

De Belgische Superdivisie lijkt een stukje spannender te worden dan voorheen. De absolute hegemonie van AFP Antwerpen werd tijdens de tweede speelweek reeds doorbroken door stadsgenoot Immo Mortsel.

 

AFP Antwerpen werd de laatste jaren landskampioen zonder noemenswaardig puntenverlies. In het tussenseizoen verloor het Elena Chmiguelskaia aan de Duitse competitie, wat ze opving met het jonge talent van Margo Degraef. Desondanks blijft de titelverdediger topfavoriet, maar de andere ploegen ruiken hun kans.

In tegenstelling tot de voorgaande seizoenen, staan de topwedstrijden met AFP reeds in de eerste weken gepland. De Antwerpse dames openden met een ruime 8-2 zege op La Villette Charleroi, maar konden zich in de tweede week niet voorbij Immo Mortsel werken. De stadsgenoot was thuis met 7-3 cijfers te sterk. Natalija Klimanova en Iliana Dimitrova bleven ongeslagen voor Mortsel, terwijl nieuwkomer Anja Van Den Berghe het zevende punt wist te scoren door Wang Wan Ying te verslaan. Belgisch kampioene Daria Mityukova en Margo Degraef bleven wel de betere van Anja en ook het dubbelspel ging naar de bezoekers.

Mortsel staat zo na twee wedstrijden ongeslagen aan de leiding van de Superdivisie, samen met het bijzonder jonge Hasselt (Loyen, Lung en Marijsse) en het verrassende Dinez, dat echter met een makkelijk programma begon met zeges op Vedrinamur en Châtelet. Beide ploegen delen samen met promovendus Schulen momenteel de laatste plaats in de Superdivisie met twee punten uit twee wedstrijden.