Logo

Vitta redt eer tegen versterkt Etoile Basse Sambre

EBS heeft haar start in de Belgische Superdivisie niet gemist. Op bezoek bij Antwerpen won het in haar sterkst mogelijke opstelling.

 

Etoile Basse Sambre, zoals de ploeg voluit heet, wist in het tussenseizoen de dubbele aansluiting van de Taïwanese top-50 speler Chen Chien-An (As1; foto) om te zetten in een exclusief contract. Daarmee beschikt EBS over de op papier sterkste speler in de Belgische Superdivisie. Het heeft daarbij wel geluk gehad, want de onderhandelingen van Chen met een Duits team blokkeerden in laatste instantie. Met de komst van de Fransman Stéphane Ouaiche (ITTF-302; As5), die samen met Damien Delobbe (A15) via de dubbele aansluiting zal spelen, beschikt het bovendien over een sterke tweede speler. Daarnaast heeft de ploeg uit Auvelais nog twee andere A-spelers in haar kern: Martin Bratanov (A12) en Robin Saudemont (A23). Donderdagavond bestond het team uit Chen, Ouiache en Bratanov.

Hoboken versterkte zich niet voor deze thuiswedstrijd en trad aan met Zhang Dong Ying (A16), Kilomo Vitta (A17) en Kevin Vissers (B0). Het resultaat was een duidelijke 1-3 ruststand, waarbij Kilomo Vitta in vier sets verrassend de betere was van Martin Bratanov. Chen en Ouaiche bleken ongenaakbaar voor Vissers en Zhang. Toch gaf de thuisploeg zich niet gewonnen. Zhang wist er in het vijfde duel van de avond een belle uit te slepen tegen Chen Chien-An, waarna ook Kilomo zich pas in de vijfde set gewonnen moest geven tegen Ouaiche. Met het pleit beslecht, 1-5 voor de bezoekers, gaf Bratanov forfait voor zijn laatste wedstrijd tegen Vissers.

 

2 - 5 Sokah Hoboken - EBS
0 - 1 ZHANG Dong Ying - Stéphane OUAICHE 0 - 3
0 - 2 Kevin VISSERS - CHEN Chiean-An 0 - 3
1 - 2 Kilomo VITTA - Martin BRATANOV 3 - 1
1 - 3 Vitta/Vissers - Chen/Ouiache 1 - 3
1 - 4 ZHANG Dong Ying - CHEN Chiean-An 2 - 3
1 - 5 Kilomo VITTA - Stéphane OUAICHE 2 - 3
2 - 5 Kevin VISSERS - Martin BRATANOV 3 - 0 W.O.