Logo

Thuisploeg houdt Anthony Maeck in bedwang

Le Logis en Nodo Ekeren maakten gisteravond hun wederoptreden in de Belgische Superdivisie. De Brusselaars wisten in Ekeren met de zege te gaan lopen.

 

Dat was uiteraard voorspelbaar met de versterkingen die de ploeg uit Oudergem in het tussenseizoen heeft binnengehaald. Le Logis kan nu namelijk aantreden met de twee beste Belgische spelers van het moment: Jean-Michel Saive (A1) en Yannick Vostes (A2). Zij werden donderdagavond vergezeld door Anthony Maeck (B0), het boegbeeld van de club.

Thuisploeg Ekeren, dat door het verdwijnen van La Villette alsnog naar de Superdivisie promoveerde, trad aan met nieuwkomer Gavin Evans (As18), Craig Bryant (B0) en Yannick Maes (B0).

Het verschil dat op papier bestaat was aanvankelijk niet te zin in de openingswedstrijden. Saive en Vostes wisten pas in de belle afstand te nemen van Evans en Bryant. Yannick Maes scoorde in het derde duel van de avond het eerste punt voor de thuisploeg tegen Maeck. Daarna gaven de Brusselaars hun status eer aan door de drie volgende wedstrijden zonder setverlies af te werken. Craig Bryant wist in het slotduel de stand te milderen door in vijf sets voorbij Anthony Maeck te gaan.

 

2 - 5 Nodo Ekeren - Le Logis Auderghem
0 - 1 Gavin EVANS - Jean-Michel SAIVE 2 - 3
0 - 2 Craig BRYANT - Yannick VOSTES 2 - 3
1 - 2 Yannick MAES - Anthony MAECK 3 - 1
1 - 3 Evans/Bryant - Saive/Vostes 0 - 3
1 - 4 Gavin EVANS - Yannick VOSTES 0 - 3
1 - 5 Yannick MAES - Jean-Michel SAIVE 0 - 3
2 - 5 Craig BRYANT - Anthony MAECK 3 - 2