Logo

Hoboken wint een set meer in dubbele confrontatie met stadsgenoten uit Mortsel

Na vrijdagavond leek de strijd om de vijfde plaats in de Belgische Superdivisie Mortsel niet te kunnen ontglippen, maar daar besliste Sokah op vreemde grond anders over.

 

In Hoboken stond de eerste confrontatie tussen de stadsgenoten op het programma. De thuisploeg kon geen enkele wedstrijd winnen, maar wist wel drie belles uit de brand te slepen. Enkel Ludovic Bierny wist zijn opponent (Tim Janssens) in vier sets te verslaan. Sau Ayemojuba (Kevin Vissers), Robin De Clercq (Kilomo Vitta) en het dubbel werden met het kleinste verschil gewonnen.

Met twee identieke trio's keken de rivalen elkaar op zondag opnieuw in de ogen, ditmaal in de zaal van Mortsel. Waar de thuisploeg aan een enkele winstpartij voldoende had om een vijfde plaats veilig te stellen, werd de wedstrijd deze keer met 0-4 in het voordeel van Hoboken beslecht. Tim Janssens nam zijn revanche op Ludovic Bierny in vijf sets, terwijl ook Kilomo Vitta in een belle voorbij Sau Ayemojuba ging. Kevin Vissers (foto) verbrede de rode loper voor de Hobokenaren met een 3-1 zege op Robin De Clercq. Een voorzet die hij samen met Tim Janssens binnenkopte door opnieuw in vier sets te winnen van het thuisduo Bierny/Ayemojuba.

Hoboken dus op een vijfde plaats dankzij een luttel setje...