Logo

Opgave La Villette Charleroi betekent herintrede voor Antwerpenaren

Het eerste tafeltennisteam van Nodo Ekeren zal volgend seizoen dan toch haar herintrede maken in de Superdivisie. Ze worden heropgevist door de terugtrekking van het eerste team van La Villette Charleroi.

 

De Carolingers hebben door hun financiële perikelen geen budget meer om een volwaardig team voor de Superdivisie op poten te zetten en kiezen bijgevolg bewust voor een stapje terug. De vrijgekomen plaats gaat nu naar Nodo Ekeren. De andere mogelijke stijger, Astrid Herstal, gaf immers te kennen geen interesse te hebben om in de Superdivisie aan te treden. De Bond zelf gaf blijkbaar de voorkeur aan een bijkomende stijger in plaats van het behouden van degradant Berlaar.

Een onverwacht geschenk voor de Antwerpenaren, die na het seizoen 2010-2011 eerder onverwacht terugzakten naar 1ste nationale. Dit seizoen waren ze lang in strijd met Vedrinamur om het promotieticket af te dwingen. Aangezien het Naamse team op een degradatieplaats is geëindigd in Superdivisie en hun A-team voor Nodo eindigde moest de vereniging in principe een nieuw seizoen strijden op promotie. Het wegvallen van La Villette geeft het team echter nu reeds een nieuwe kans op het hoogste niveau.

Nodo zat ondertussen ook niet stil op de transfermarkt. Het wist alvast de Engelsman Gavin Evans (As18; ITTF-666) aan zich te binden. Op de nieuwe sterktelijst van de Ekerse tafeltennisclub prijken momenteel vijf B0-spelers: kopman Yannick Maes, Craig Bryant, Niall Cameron, Pascal Closquin en Willem Voets.