Logo

Diest kan twee punten scoren tegen Dantchenko

La Villette Charleroi heeft haar 35ste landstitel beet. Na een duidelijke 0-7 overwinning in Diest, was het ook thuis met 5-2 de baas over de uitdagers uit Oranjestad.

 

Villette liet Wang Jian Jun deze keer aan de kant in het enkelspel ten voordele van Oleg Dantchenko, terwijl Diest met hetzelfde trio (Closset, Song en Vanvinckenroye) aantrad. Kou Lei en Jean-Michel Saive waren opnieuw de baas over hun tegenstanders, maar Dantchenko verloor van "Suki". Wang en Kou speelden opnieuw het dubbelspel en verloren daarin slechts een set. Bij een 5-1 tussenstand gaf Dantchenko forfait in de laatste wedstrijd tegen Vanvinckenroye: Villette was immers al lang zeker van haar 35ste landstitel.

Het is mogelijk de laatste titel van de Belgische grootmacht die nog steeds in moeilijke financiële papieren zit. Kopman Wang vertrekt zeker, terwijl Kou Lei enkel nog een handtekening verwijderd is van een transfert. Saive wordt op zijn beurt gelinkt met verschillende Belgische clubs. Dinsdag volgt er een persconferentie van de broers Saive, waarin mogelijk de toekomst van het beste Belgische duo bekend wordt gemaakt.

5 - 2 La Villette Charleroi - PW Diest
1 - 0 KOU Lei - Marc CLOSSET 3 - 0
1 - 1 Oleg DANTCHENKO - CHEN Song 1 - 3
2 - 1 Jean-Michel SAIVE - Davy VANVINCKENROYE 3 - 0
3 - 1 Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 1
4 - 1 KOU Lei - CHEN Song 3 - 1
5 - 1 Jean-Michel SAIVE - Marc CLOSSET 3 - 1
5 - 2 Oleg DANTCHENKO - Davy VANVINCKENROYE 0 - 3 W.O.