Logo

EBS vecht uitslag terugwedstrijd aan

Virton heeft de dubbele confrontatie om de derde plaats met EBS gewonnen. Toch is die derde plaats nog niet zeker, want EBS gaat in beroep tegen de uitslag van de terugwedstrijd.

 

Op bezoek in Auvelais waren de Virtonezen met 1-4 te sterk voor de uitdagers. Saudemont begon nochtans sterk met een zege op Muhammed Mehmedovic, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg. Merchez en Bourdon bleven ongeslagen, terwijl ook het dubbelspel naar de bezoekers ging.

De terugwedstrijd in Virton eindigde op eenzelfde 4-1 score voor de Luxemburgers. Merchez en Mehmedovic bleven ongeslagen. Robin Saudemont kreeg de eerredder op een presenteerblaadje omdat de thuisploeg slechts twee spelers opstelde.

EBS gaat echter in beroep tegen de gang van zaken van de wedstrijd in Virton. Volgens de blog van Grégory Obert was het aanvankelijk immers de bedoeling dat Virton zou spelen met Dedecker. De B6-speler is echter niet opgenomen in de kern van Virton en bijgevolg niet speelgerechtigd. Na aanvang van de wedstrijd (en in overleg met de Bond) zou het wedstrijdblad opnieuw zijn ingevuld zonder Dedecker. Door slechts twee spelers op te stellen voldoet het team van Virton echter niet meer aan de "55 punten"-regel in Superdivisie, waardoor er volgens het reglement een forfaitscore zou uitgesproken moeten worden.