Logo

Diest maakt het niet spannend in eigen huis

La Villette Charleroi heeft vanavond voldoende aan vier sets of een gewonnen partij om haar 35ste landstitel te veroveren. Diest hield bij voorbaat de spanning uit de wedstrijd door de keuze van haar opstelling.

 

Titelverdediger Charleroi zakte, op alles voorbereid, met haar normale trio af naar het Peter Dorlandcentrum. De thuisploeg daarentegen gaf zich op voorhand gewonnen en stelde zich allesbehalve haar sterkste trio op. Marc Closset kreeg ditmaal het gezelschap van Chen Song en Davy Vanvinckenroye.

La Villette liet deze kans allerminst aan zich voorbij gaan en verloor amper drie sets. Marc Closset snoepte er eentje af van Kou Lei in het openingsduel en ook in het dubbelspel kon de thuisploeg een set thuis houden. Nadien werd het een demonstratiewedstrijd, waarin Davy Vanvinckenroye nog een set kon winnen van Jean-Michel Saive in de allerlaatste wedstrijd.

Dankzij deze bijzonder ruime 0-7 overwinning heeft La Villette haar 35ste landstitel zo goed als beet. Mogelijk de laatste in een lange rij, want de financiële donderwolken zijn nog steeds niet weg boven het hoofd van de Carolo's. De Chinees Wang Jian Jun speelt volgend jaar in Frankrijk bij Pontoise. Kou Lei heeft ook een klaarliggend contract bij Villeneuve (Franse 2de Nationale), terwijl Jean-Michel Saive al zijn opties open houdt met een plaats op de transfertlijst. Hij werd reeds gelinkt aan Virton en meer recent aan zijn broer Philippe bij Vervia. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 

0 - 7 PW Diest - La Villette Charleroi
0 - 1 Marc CLOSSET - KOU Lei 1 - 3
0 - 2 Davy VANVINCKENROYE - WANG Jian Jun 0 - 3
0 - 3 CHEN Song - Jean-Michel SAIVE 0 - 3
0 - 4 Thuisduo - Bezoekersduo 1 - 3
0 - 5 Marc CLOSSET - WANG Jian Jun 0 - 3
0 - 6 CHEN Song - KOU Lei 0 - 3
0 - 7 Davy VANVINCKENROYE - Jean-Michel SAIVE 1 - 3