Logo

Luxemburgers winnen in Charleroi van titelkandidaat

Dat Virton zich niet voor de finale zou plaatsen van de Belgische Superdivisie was na het 1-6 verlies thuis zo goed als zeker. Toch wisten de Luxemburgers te stunten op bezoek bij Charleroi door de Carolo's een nederlaag aan te smeren.

 

Jean-Michel Saive liet zichzelf aan de kant ten voordele van Oleg Dantchenko en dan weet je als taem dat er heel misschien een mogelijkheid ligt als je top bent. En dat was Yannick Vostes (foto) duidelijk: in de tweede wedstrijd ging hij in de belle zowaar voorbij de Chinees Wang Jian Jun. Merchez liet Dantchenko weinig kansen met een 1-2 tussenstand aan het dubbelspel.

Dat dubbelspel bleef uiteindelijk, opnieuw na een belle, thuis waarna Yannick Vostes een tweede sterke enkelwedstrijd neerzette. Ook tegen Kou Lei werd het een belle, maar deze keer kon Yan niet zegevieren. Na de logische zege van Mehmedovic op Dantchenko staat het 3-3.

Dan komt echter een einde in mineur: Wang Jian Jun geeft forfait voor zijn laatste wedstrijd wegens een blessure tegen Merchez. Geen strijd meer dus, maar Virton heeft de overwinning tegen de titelkandidaat wel te pakken.

 

3 - 4 La Villette Charleroi - Sud Telecom Virton
1 - 0 KOU Lei - Muhamed MEHMEDOVIC 3 - 1
1 - 1 WANG Jian Jun - Yannick VOSTES 2 - 3
1 - 2 Oleg DANCHENKO - Cédric MERCHEZ 0 - 3
2 - 2 Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 2
3 - 2 KOU Lei - Yannick VOSTES 3 - 2
3 - 3 Oleg DANCHENKO - Muhamed MEHMEDOVIC 0 - 3
3 - 4 WANG Jian Jun - Cédric MERCHEZ 0 - 3 W.O.