Logo

Diest zeker van kwalificatie dankzij setstanden bij 3-2 voorsprong

PW Diest heeft zich zondagavond geplaatst voor een nieuwe finale in de play-offs van de Superdivisie. In de twee onderlinge confrontaties met Etoile Basse Sambre bleken de Brabanders de betere te zijn.

 

Diest had in Auvelais de heenwedstrijd met 3-4 gewonnen (3 sets in het voordeel), wat EBS een zware gok deed plaatsen door haar kopman, de Fransman Cédric Mirault, op de derde positie in het team te plaatsen.

De thuisploeg hoopte dat de eerste wedstrijd meteen bepalend zou zijn voor de avond. Wang Xin was tegen Martin Bratanov duidelijk op de afspraak en bracht Diest  met een vlotte 3-1 zege in een comfortabele positie (1-0; 5-3; +5). EBS liet echter niet begaan en door overwinningen van Damien Delobbe tegen Marc Closset (0-3) en Cédric Mirault, die in tegenstelling tot de heenmatch wel won van Gareth Herbert (1-3), stonden de bordjes plots gelijk (1-2; 5-5; 0).

Na de pauze werd het uiterst belangrijke dubbelspel gespeeld. Beide ploegen kwamen met hetzelfde duo als de heenwedstrijd aan tafel:  Wang Xin/Marc Closset vs Martin Bratanov/Cedric Mirault. De thuisploeg gaf vanaf aanvang een zeer sterke indruk en dit werd ook vertaald in cijfers: 11-3,  12-10,  11-0 winstcijfers (2-2; 6-5; +3). Na het dubbelspel kwam dan een ongenaakbare Wang Xin in actie tegen Damien Delobbe. Het werd een vlotte 3-0 score (3-2; 7-5; +6).

Diest hoefde uit de laatste twee partijen dus slechts een set te halen om het finaleticket te bemachtigen. Een boodschap die Gareth Herbert perfect begrepen had, want in zijn duel met Martin Bratanov won hij onmiddellijk de eerste set en de kwalificatie was binnen. Zegezeker lieten de Diestenaren daarna wat stoom af, wat uiteindelijk EBS nog toeliet de laatste twee partijen naar zich toe te trekken. Nadat Martin Bratanov er 3-3 van gemaakt had in de belle, was het de beurt aan Cedric Mirault om met dezelfde cijfers Marc Closset terug te wijzen en zo de eindstand op 3-4 te brengen (3-4, 7-7, +4).

De Oranjestedelingen spelen dus de finale tegen het onvermijdelijke Villette Charleroi van Jean-Michel Saive, dat over twee wedstrijden de betere was van Virton. De heenwedstrijd van de finale vindt plaats in Diest op woensdag 16 mei, de vooravond van OH Hemelvaart met wedstrijdaanvang om 20 uur. De terugwedstrijd in Charleroi is voorzien op vrijdag 18 mei (20u). De winnaar van deze onderlinge duels kroont zich tot Kampioen van Belgie seizoen 2011-2012.