Logo

Diest heeft zondagavond haar laatste duel van de reguliere competitie in de Belgische Superdivisie thuis met 7-0 gewonnen van Etoile Basse Sambre. De wedstrijd krijgt mogelijk echter een gevolg aangezien EBS in realiteit slechts met een speler aan tafel verscheen.

Een echte wedstrijd kon je de ontmoeting niet noemen. Damien Delobbe en Martin Bratanov speelden slechts een punt, waarna ze om respectievelijk ziekte en blessure de strijd staakten. Coach Xavier Alloin (B2) verscheen wel aan tafel voor zijn beide wedstrijden, maar werd in 28 minuten twee maal naar huis gespeeld. Zowel Wang Xin als Davy Vancinkenroye ondervonden geen enkel probleem met zijn spel. De Nederlander Chen Song heeft welgeteld een punt gespeeld gedurende de hele avond. Marc Janssens, secretaris-penningmeester van PW Diest, was in het persbericht van de Brabantse club duidelijk: "Deze wedstrijd zal bij ons de geschiedenis ingaan als de meest bedenkelijke uit ons 20-jarige avontuur in de Superdivisie."

Vanuit de KBTTB ontvangen we signalen dat dit merkwaardig wedstrijdverloop nader onderzocht zal worden. EBS had immers – zonder verdere sportieve gevolgen – forfait kunnen geven voor deze wedstrijd, maar dat zou hen een boete van 1.250 euro opgeleverd hebben. Het niet-spelen van individuele wedstrijden in een duel worden minder zwaar bestraft. Anderzijds is de kern van EBS voldoende ruim om een dergelijk schouwspel te vermijden. Naast Delobbe, Bratanov en Alloin hebben de Taïwanees Chen Chien-An, de Fransman Stéphane Ouaiche (net als Delobbe via dubbele aansluiting) en Robin Saudemont dit seizoen reeds in Superdivisie gespeeld voor het team uit Auvelais.

De geruchtenmolen over EBS is overigens ook in volle gang. Er zouden spelersperikelen zijn en het is ook afwachten hoe het team de play-offs zal aanvangen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 

7 - 0 PW Diest - Hayon Etoile Basse Sambre        
1 - 0 SONG Chen - Damien DELOBBE 3 - 0 1, 0, 0
2 - 0 WANG Xin - Martin BRATANOV 3 - 0 1, 0, 0
3 - 0 Davy VANVINCKENROYE - Xavier ALLOIN 3 - 0 10, 6, 4
4 - 0 Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 0 W.O.
5 - 0 SONG Chen - Martin BRATANOV 3 - 0 W.O.
6 - 0 Davy VANVINCKENROYE - Damien DELOBBE 3 - 0 W.O.
7 - 0 WANG Xin - Xavier ALLOIN 3 - 0 8, 5, 3