Logo

Immo Mortsel en AFP Antwerpen staan op het einde van de heenronde samen aan kop van de Belgische Superdivisie bij de dames. Hasselt moet de rol bovenaan lossen.

Mortsel wist de topper met de jonge Limburgers met 8-2 naar zich toe te trekken. Enkel Anja Van den Berghe moest tweemaal (Eline Loyen en Lisa Lung) buigen voor de Hasselaren. Natalia Klimanova (foto) en Iliana Dimitrova bleven ongeslagen. Stadsgenoot van Mortsel, AFP Antwerpen, won eveneens een topper tegen Minerois. Beide Antwerpse teams staan samen aan de leiding met 31 punten, maar Mortsel heeft het onderlinge duel gewonnen.

Minerois en Astrid Herstal, dat met 8-2 won van Vedrinamur, volgen voorlopig op een gedeelde derde plaats. Hasselt heeft echter nog een inhaalwedstrijd te spelen tegen Verviers en kan deze twee teams nog voorbijsteken.

Villette Charleroi blijft het moeilijk hebben dit seizoen. Tegen Verviers kwamen ze niet verder dan een gelijkspel. Kopvrouw Irina Skliar was dit keer wel van de partij, maar de B2-speelster op de derde plaats kon het broodnodige zesde punt niet scoren tegen Junker, Tasia en Van Acker.

Onderaan het klassement doen Dinez – dat vorige week nog forfait moest geven – en Châtelet gouden zaken. Zij wonnen respectievelijk van Schulen en Centre Manage die samen de rode lantaarn dragen. Châtelet heeft nu twee punten voorsprong op de staartploegen.